Mainos

USA:n armeija houkuttelee alokkaita lyhyellä palvelusajalla

Armeija tarjoaa alokkaille nyt mahdollisuutta allekirjoittaa 15 kuukauden mittainen sopimus aktiivipalveluksesta tavanomaisen neljän vuoden sijaan.

Miespulasta kärsivä Yhdysvaltain armeija houkuttelee alokkaita entistä lyhyemmillä palvelusajoilla. Armeija tarjoaa värvätyille mahdollisuuden allekirjoittaa vain 15 kuukauden mittainen sopimus aktiivipalveluksesta normaalin neljän vuoden sijaan. Syynä on se, että armeijalla on Irakin sodan takia ollut vaikeuksia saada riveihinsä riittävästi alokkaita.

Armeijan värväyspäällikön kenraalimajuri Michael Rochellen mukaan "värväysilmapiiri" on Yhdysvalloissa nyt vaikeampi kuin koskaan vapaaehtoisen asepalveluksen aikana. Yhdysvallat siirtyi vapaaehtoiseen asepalvelukseen vuonna 1973.

Viime aikoina armeijan värväyshenkilökunta on myös saanut osakseen syytteitä sopimattomasta käytöksestä. Armeija tutkii väitteitä, joiden mukaan värvääjät olisivat auttaneet hakijoita huijaamaan huumetesteissä. Ainakin yhdessä tapauksessa värvääjän tiedetään myös uhkailleen 20-vuotiasta miestä pidätyksellä, jollei tämä saavu värväystoimistoon annettuna aikana.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.