Mainos

USA kärvistelee ennätyshelteissä — viranomaiset kehottavat pistämään korkin kiinni

Yhdysvalloissa ennätyshelteet piinaavat useita osavaltioita.

Lämpötilan odotetaan ylittävän tällä viikolla 40 celcius-astetta ainakin 15 osavaltiossa. Yhdeksälle alueelle, muun muassa Kansasiin, Missouriin ja St. Louisiin on annettu hellevaroitus vieläkin korkeammista lukemista, kertoo CNN.

Hellevaroitukset ovat voimassa ainakin tiistaihin asti.

Viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä varautumaan helteisiin, muun muassa välttämällä rasittamasta itseään ylenpalttisesti päivän kuumimpina tunteina. Ihmisiä kehotetaan myös välttämään alkoholia ja kofeiinipitoisia juomia. Asiantuntijoiden mukaan huippuhelteillä jopa liiallinen lihan ja proteiinin nauttiminen voi lisätä lämpötilasta aiheutuvia haittavaikutuksia.

Wichitassa, Kansasissa mittari kipusi jo eilen 43,8 asteeseen. Kansallisen sääpalvelun mukaan vastaaviin lukemiin on ylletty alueella vain kymmenen kertaa sitten vuoden 1888.

Lämpöennätyksiä on rikottu useilla muillakin paikkakunnalla. Missourissa Joplinissa mitattiin eilen 41,1 astetta, Springfiedissä elohopea kipusi puolestaan lähelle 38,9 astetta. Oklahoma Cityssä lämpötila nousi 42,2 asteeseen viime viikon torstaina.

(MTV3)

Lue myös CNN:n uutinen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.