Mainos

USA arvosteli Venäjän kaasupäätöstä

Yhdysvallat ei paheksu itse hinnankorotusta, vaan sen toteuttamista "äkisti ja yksipuolisesti".

Yhdysvallat on arvostellut Venäjän päätöstä lopettaa maakaasutoimitukset Ukrainalle. Maan ulkoministeriön mukaan päätös "luo turvattomuutta energiasektorille alueella". Ratkaisu herättää myös vakavia kysymyksiä "energian käytöstä poliittiseen painostukseen", sanoi ulkoministeriön tiedottaja Sean McCormack lausunnossaan.

Venäjän valtiollinen kaasujätti Gazprom ryhtyi eilen aamulla supistamaan maakaasutoimituksia Ukrainaan sen jälkeen, kun sen hinnasta ei ollut syntynyt yhteisymmärrystä. Yhdysvallat ei paheksu itse hinnankorotusta, vaan sen toteuttamista "äkisti ja yksipuolisesti", ulkoministeriöstä todetaan.

EU-maat vetosivat viikonvaihteessa kiistan osapuoliin, jotta maakaasun toimitukset Ukrainan kautta muihin Euroopan turvattaisiin.

Kaasukiistan on pelätty vaikuttavan myös muiden maiden kaasutoimituksiin, vaikka sekä Venäjä että Ukraina vakuuttavat niiden jatkuvan normaalisti. Eilen kaasuyhtiöt Unkarissa, Puolassa, Slovakiassa ja Itävallassa raportoivat paineenlaskusta Venäjältä tulevaa tuontikaasua kuljettavissa putkistoissaan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.