Urheiluministeri Wallin haluaa talviolympialaiset Suomeen vuonna 2022

Urheiluministeri Stefan Wallin haluaa talviolympialaiset Suomeen vuonna 2022. Juuri Vancouverin kisoista palannut Wallin ehdottaa, että Suomi aloittaa keskustelut Pohjoismaiden kanssa yhteisestä kisahankkeesta.

- Pitäisin erittäin toivottavana, että Suomi voisi olla mukana järjestämässä näitä kisoja. Suomi on kuitenkin näitä harvoja, johtavia talviurheilumaita, jotka eivät ole saaneet järjestettäväkseen talvikisoja. Olisi kyllä korkea aika saada tämäkin asia hoidettua ja yhteispohjoismaisella konseptilla tämä voisi olla hyvinkin realistinen asia, Wallin kertoo MTV:n uutisille.

Suomen olympiakomitean johto on mielissään avauksesta ja muistuttaa, että Suomi saattaa selvitä jopa yksin kisaisännyydestä.

- Meillä on hieno hanke syntymässä Tahkolle - Tahkon korotus. Ja jos se etenee niin, että riittävä korkeusero saadaan syöksylaskua varten, niin silloin kannattaa ehdottomasti tarkoin tutkia, millainen kisakonsepti siitä syntyy Tahko - Kuopio - Helsinki -akselilla esimerkiksi, Suomen Olympiakomitean pääsihteeri Jouko Purontakainen kertoo MTV:n uutisille.

Olympiakomitean johto aikoo keskustella Vancouverissa muiden Pohjoismaiden kanssa. Norja on ollut asiasta innostunut. Kansainvälisessä Olympiakomiteassa ollaan jo myöntymässä ajatukselle jaetuista kisoista.

- Kyllä KOK:n piirissä on sellaista odotusta, että Suomi tulisi hakemaan kisoja. Uskon, että meihin suhtaudutaan erittäin myönteisesti merkittävänä talviurheilumaana ja hyvänä kisäjärjestäjänä, Purontakainen toteaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja