Mainos

Upi paljastaa: Läheltä piti, etten mennyt Ylelle

Uutisankkuri Urpo Martikaisen viimeinen työpäivä ennen eläkeläiseksi ja vapaaksi taiteilijaksi ryhtymistä on lähellä loppuaan. Upille on sadellut terveisiä ja kysymyksiä muun muassa MTV:n Facebookin fanisivujen kautta.

Moni Upi-fani on halunnut tietää, mikä MTV:llä on Urpoa houkutellut. Lisäksi moni on ollut kiinnostunut siitä, onko Yle havitellut Upia itselleen.

- Onhan vuosien kuluessa asioista keskusteltu, ja ainakin kaksi kertaa on ollut "läheltä-piti" tilanne. Jälkikäteen vaikea sanoa, olisiko elämä muuttunut mitenkään parempaan tai huonompaan suuntaan, vaikka olisi toisinkin tehnyt.

Upi aloitti Kymmenen Uutisten uutisankkurina 28 vuotta sitten. Sitä ennen hän työskenteli toimittajana Yleisradiossa sekä Ruotsin radiossa ja televisiossa. Vaikka Upi on tehnyt mittavan uran uutistyössä MTV:llä, ei hän suostu mollaamaan kilpailijaa.

- Katson totta kai myös Yleä, onhan se myös oman uutisurani kasvualusta. Ensimmäiset kymmenen vuotta olin toimittajana Ylessä. Kyllä tunnustan halukkaasti myös kilpailevien kanavien ansiot.

Upin mielestä MTV:llä on kuitenkin vähän rennompi ote uutismaailmaan kuin Ylellä.

- Se on ollut johtoajatuksena MTV:n uutisissa ihan ensi metreiltä saakka.

Urpo Martikaisen korvaa elokuussa yleläinen, Uutisvuodosta tuttu Peter Nyman.

- Sivistynyt, sanavalmis toimittaja, joka edustavalla käytöksellään ja ulkoisella olemuksellaan tulee olemaan arvokas jäsen uutisten kokeneessa tiimissä, Upi kuvailee Nymania.

- Aikanaan Peterin "Mediapelin" aikaan istuimme silloin tällöin viereisissä meikkaustuoleissa MTV:n studiolla, sen jälkeen olemme tavanneet satunnaisesti eri tilaisuuksissa. Lähempi tuttavuus tai työkaveri-suhde kuitenkin puuttuu.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.