United Brotherhood -jengi kertoo lopettavansa toimintansa

5:41
Katso MTV Uutiset Liven lähetys aiheesta yläpuolelta.

United Brotherhood ja sen alajärjestö ilmoittavat lopettavansa toimintansa ja lakkauttavansa itsensä välittömästi. Asiasta kerrottiin MTV Uutisille ja Helsingin Sanomille lähetetyllä lehdistötiedotteella.

– Toiminta lakkautetaan yhteisellä ja yksimielisellä päätöksellä. Lakkauttaminen tarkoittaa, että olemassa olevista toimitiloista ja käytetyistä tunnuksista luovutaan, lyhyessä sähköpostissa todetaan.

– Julkisuudessa on väitetty, että United Brotherhood ja Bad Union on perustettu rikosten tekemistä varten ja ne ovat siten vaaraksi yleiselle turvallisuudelle demokraattisessa yhteiskunnassa. Näin ei ole, ja tällaiset näkemykset ovat perusteettomia, tiedote päättyy.

Tiedon toiminnan lopettamisesta vahvisti puhelimitse UB:n perustajiin kuulunut Ville Jaatinen.

Ensi keskiviikkona Porvoon käräjäoikeudessa alkaa oikeudenkäynti, jossa poliisihallitus vaatii rekisteröimättömien yhdistysten lakkauttamista. Vaatimuksen mukaan kyse on väkivaltaisista ja järjestäytyneistä rikollisryhmistä, jotka toimivat vastoin lakia ja hyviä tapoja.

Tiedotesähköpostin lähetti kerhoa lakkautusjutussa avustava lakimies, oikeustieteen maisteri Ilkka Ukkonen. Hän ei halunnut kommentoida sitä, miten ilmoitus vaikuttaa oikeudenkäyntiin.

Satakunta jäsentä

Poliisi kertoi syksyllä, että UB:llä ja alajärjestö BU:lla on yhteensä satakunta jäsentä. Suurin osa on tällä hetkellä joko vankeusvankeja tai tutkintavankeja.

Poliisin tietojen mukaan United Brotherhood -jengi on keskittynyt huume- ja kiristysrikollisuuteen ja sen toimintaa on leimannut raaka väkivalta.

UB perustettiin 2010, kun Rogues Gallery, Natural Born Killers ja M.O.R.E. yhdistyivät.

Sillä oli osastot Lahdessa, Joensuussa, Turussa, Tampereella ja Jyväskylässä sekä Helsingissä, jonka kokoontumistila sijaitsi Tuusulassa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja