UMK-kilpailuun kohdistettiin uhkaus – poliisi selvitti mahdollista pommiuhkaa: "Areenan tiloja ei ollut tarvetta sulkea tai tarkistaa"

Tampereen areenalla viime lauantaina järjestettyyn Ylen Uuden musiikin kilpailuun kohdistettiin uhkaus ennen tilaisuuden alkua. 

Uhkaus esitettiin kilpailuun liittyvässä chat-palvelussa.

– Siellä chatissa on ollut epämääräistä kirjoittelua, mikä on voitu tulkita pommiuhkaukseksi. Chatin moderaattori, joka poimii joukosta vihaviestit ja muut tällaiset pois, huomasi viestin, jossa oli tällaisia uhkaukseksi luettavia sanoja, ylikomisario Ismo Nykopp Sisä-Suomen poliisista kertoo MTV Uutisille.

Poliisin mukaan uhkaus ei kuitenkaan ollut kovin varteenotettava tai vakava.

– Siinä viestissä ei väitetty, että areenan tiloissa olisi pommi. Se oli lapsellinen heitto, jonka joku saattoi tulkita uhkaukseksi. Viesti poistettiin chat-palvelusta välittömästi.

Ei aiheuttanut suurta operaatiota

Poliisiin oltiin heti yhteydessä viestin vuoksi, mutta se ei aiheuttanut toimenpiteitä UMK-kilpailun osalta.

– Tämä uhkaukseksi tulkittu viesti ei aiheuttanut suurta poliisioperaatiota eikä areenan tiloja ollut tarvetta sulkea tai tarkistaa, Nykopp sanoo.

– Uhkaus hoidettiin poliisin toimesta ja analyysillä ja voitiin päätellä, että tässä ei tarvitse koko koneistoa lähettää paikan päälle, rikosylikomisario Jari Kinnunen sanoo illan Rikospaikan Murharyhmässä.

UMK-kilpailussa oli muuten runsaslukuisesti poliiseja paikalla varmistamassa tilannetta.

– Kilpailussa oli paikalla ministereitä ja presidenttiehdokas, joten siellä oli poliiseja antamassa henkilösuojaa. Lisäksi poliisi oli areenan ulkopuolella mielenosoituksen takia, joka oli kuitenkin oletettua pienempi.

Poliisi kirjasi chatissa esitetystä uhkauksesta tiedot ja sitä tutkitaan muu tutkinta -nimikkeellä. Nykoppin mukaan se on yhä selvittelyssä, kuka uhkaavan viestin chattiin kirjoitti.

Pommiuhkauksista ja muista laittomista uhkauksista puhutaan illan Rikospaikassa.

Rikospaikka MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa kello 22.35.

Lue myös:

    Uusimmat