Ulkoministeriöltä varoitus koronavirusalueelle menemisestä – "Matkustamista tulee välttää"

6:51
Kiina on rajoittanut taudin leviämistä poikkeuksellisin toimin, jotka iskevät myös matkailuun Suomessa.

Ulkoministeriö on päivittänyt matkustustiedotteensa Kiinaan. Uudessa tiedotteessa kehotetaan välttämään tarpeetonta matkustamista koronavirusalueelle.

– Matkustamista Wuhanin kaupunkiin sekä muualle Hubein maakuntaan tulee välttää, tiedotteessa kerrotaan.

Ulkoministeriö kehottaa kiinnittämään huomiota käsihygieniaan, välttämään eläinkontakteja ja varsinkin toreja, joissa myydään eläviä eläimiä.

Maasssa olevien seurattava tiedotteita

Maassa olevia UM kehottaa myös seuraamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) päivittyvää koronavirussivua sekä kansainvälisen terveysjärjestön WHO:n vastaavaa sivustoa.

Lisäksi matkustajia kehotetaan seuraamaan Kiinan viranomaisten tiedotusta englanninkielisiltä uutissivustoilta. Kiinalaisviranomaisten tiedotusta voi seurata muun muassa valtiollisen Xinhua-uutistoimiston kautta.

Matkustajia kehotetaan välttämään paikkoja, joissa liikkuu paljon ihmisiä, sekä välttämään esimerkiksi kättelyä. Kasvosuojusta voi käyttää välttyäkseen pisaratartunnalta tai välttääkseen muiden tartuttamisen.

–  Tärkeintä on jatkuva ja huolellinen käsien pesu. Suosittelemme yhä välttämään eläinkontakteja ylipäätään, toreja joilla myydään eläviä tai kuolleita eläimiä elintarvikkeiksi sekä kypsentämätöntä tai huonosti kypsennettyä lihaa, pastöroimattomia maitotuotteita ja niistä valmistettuja tuotteita sekä pesemättömiä vihanneksia ja hedelmiä, UM:n tiedotteessa kerrotaan. 

Ministeriö kertoo, että Kiinan viranomaiset ovat merkittävästi rajoittaneen liikkumista Hubein maakunnan Wuhanissa ja muissa kaupunheissa. Myös kaupungeista poistumista on rajoitettu.

– Viranomaiset laajentavat jatkuvasti toimenpiteitä viruksen leviämisen ehkäisemiseksi koko Kiinassa, ulkoministeriö kertoo.

5:19
Näin maailmaa kuohuttava tauti tarttuu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja