Mainos

Ulkomaalaislain käsittelystä tuli äänestysmaraton

Ulkomaalaislaista äänestettiin eduskunnassa 37 kertaa. Äänestyksiin kului aikaa yli tunti.

Ulkomaalaislain kokonaisuudistus on tullut sisällöltään valmiiksi eduskunnassa. Kauan valmistellusta ja laajasta lakipaketista jouduttiin äänestämään peräti 37 kertaa opposition, lähinnä vasemmistoliiton, kristillisdemokraattien ja vihreiden esittämien muutosehdotusten vuoksi. Äänestyksiin kului aikaa yli tunti.

Lakikokonaisuuteen hyväksyttiin kuitenkin vain kaksi muutosta, joiden vuoksi laki lähti vielä suuren valiokunnan muodolliseen käsittelyyn. Kyse oli lakiesitykseen vielä valiokuntakäsittelyn jälkeen jääneiden kömmähdysten paikkaamisesta.

Kokoomuksen esitys pikakäännytysten nopeuttamisesta ei päässyt äänestyksessä edes hallintovaliokunnan mietintöä vastaan, kun se hävisi vihreiden Rosa Meriläisen vastaehdotukselle äänin 111-45. Perussuomalaisten vastaava esitys "todellisesta pikakäännytyksestä" hävisi mietinnölle 150-12.

Uudessa, jo edellisen hallituksen aikana valmistellussa ulkomaalaislaissa säilytetään turvapaikkahakemusten nopeutettu käsittely eli niin sanottu pikakäännytys jo muutamia vuosia noudatetun käytännön mukaisesti. Käsittely vie jo lain mukaan vähintään kahdeksan päivää, käytännössä paljon pidempäänkin.

Muun muassa Slovakiasta jälleen alkaneen turvapaikanhakijoiden virran vuoksi eduskunnan oikeisto-oppositiossa on vaadittu lakiin perusteettomien turvapaikanhakijoiden käännytysmahdollisuutta jo saman tien rajalta.

"Turvapaikkaturismin" kitkemistä ehtivät edellispäivän palautekeskustelussa perätä myös muutamat SDP:n ja keskustan edustajat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.