Ukrainan turvallisuuspalvelu: Nainen pidätetty osana epäiltyä Zelenskyin salamurhan suunnittelua

Ukraina iski venedronella venäläisten sotalaivaan – näin isku suoritettiin 0:42
Katso myös video: Ukraina iski venedronella Olenegorsky Gornyak -sotalaivaan viime viikolla.

Nimeltä mainitsematon nainen on otettu kiinni epäiltynä ilmaiskun suunnittelusta Mykolajivin alueelle presidentti Volodymyr Zelenskyin vierailun aikana, Ukrainan turvallisuuspalvelu kertoo yhdysvaltalaismedia CNN:n mukaan.

Turvallisuuspalvelun tietojen mukaan nainen keräsi tiedustelutietoa tuolloin Zelenskyin tulevasta matkasta. Turvallisuuspalvelu katsoo, että naisen tarkoituksena oli selvittää muun muassa presidentin saattueen kulkureitti ja aikataulu. Zelenskyi vieraili alueella heinäkuun lopulla.

Turvallisuuspalvelu sanoi CNN:n mukaan lausunnossaan, että väitetyn suunnitelman tarkoituksena oli "yrittää selvittää valtionpäämiehen likimääräisen reitin aika ja sijaintiluettelo alueella".

Palvelun agentit olivat kuitenkin saaneet tietoa "epäillyn kumouksellisista toimista" ja ryhtyneet lisäturvatoimiin, CNN kertoo.

Turvallisuuspalvelun tutkinnan mukaan epäilty on Etelä-Ukrainassa sijaitsevan Ochakovin asukas ja entinen sotilastarvikeliikkeen myyjä.

Zelenskyi ei vaikuta ottaneen tietoihin ainakaan julkiseseti kantaa. Hän kirjoitti maanantaina puolenpäivän aikaan viestipalvelu X:ssä maataan kannustavan viestin:

– Ukraina tulee voittamaan tämän sodan. Maailma tulee voittamaan tämän sodan. Totuus tulee voittamaan tämän sodan. Tärkeintä on, että me kaikki Ukrainassa sekä maailmalla kaikki normaalia elämää arvostavat työskentelemme sataprosenttisesti ilman taukoa voiton vuoksi.

Jos julkaisu ei näy oikein, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat