Mainos

Ukrainalaistuomarit ruotivat parlamenttikiistaa

Parlamentin hajoittamista koskeva kiivas kiista jatkuu Ukrainan presidentin ja pääministerin välillä.

Ukrainan perustuslaki on aloittanut presidentti Viktor Jushtshenkon ja pääministeri Viktor Janukovitshin välisen parlamenttikiistan käsittelyn. Jushtshenko päätti kaksi viikkoa sitten hajottaa Ukrainan parlamentin, mitä Janukovitsh pitää laittomana.

Molempien osapuolten kannattajia kokoontui lippuineen oikeustalon ulkopuolelle, kun perustuslakituomioistuimen 18 tuomaria aloittivat työnsä.

Perustuslakituomioistuimen päätöksen ajankohdasta ei ole vielä tietoa, mutta sitä odotetaan ensi kuun alkupuolella.

Venäjään päin kallellaan oleva Janukovitsh uhkasi eilen nostaa virkasyytteen länsimielistä Jushtshenkoa vastaan, jos perustuslakituomioistuin päättää, että parlamentin hajottamismääräys oli lainvastainen.

Perustuslakituomioistuimen 18 tuomarista presidentti on nimittänyt kuusi, parlamentti kuusi ja oikeuslaitos niin ikään kuusi. Viime viikolla osa tuomareista valitti joutuneensa painostuksen kohteeksi pääministerin taholta. Tuomarit vaativat henkivartijoita suojakseen.

Janukovitsh ja Jushtshenko ovat molemmat olleet tänään poissa Ukrainasta. Janukovitsh on vierailulla Euroopan neuvostossa Strasbourgissa, kun taas Jushtshenko on matkustanut Brysseliin tapaamaan EU-komission puheenjohtajaa Jose Manuel Barrosoa, jonka jälkeen hänen on määrä jatkaa Britanniaan.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.