Uinuva jättiläinen on herännyt? Yksityiskohta Valtteri Bottaksen ajamisessa pisti asiantuntijan silmään: "Emme nähneet tällaista, kun Hamilton ajoi"

Mercedes oli talvitestien kahtena ensimmäisenä päivänä otsikoissa tallin itsensä kannalta vääristä syistä. Viimeisen testipäivän ensimmäisessä sessiossa radalla on nähty jo tutumpaa menoa.

Mercedes hukkasi perjantaina ja lauantaina paljon ajoaikaa, kun talli joutui ensin vaihtamaan Valtteri Bottaksen ajovuorolla autoon uuden vaihdelaatikon ja seuraavana päivänä Lewis Hamilton lipsautti hiekalle.

Vastoinkäymisten aiheuttamien viivästysten vuoksi Mercedeksellä oli kahden ensimmäisen päivän päätteeksi koossa vähemmän ajettuja kilometrejä kuin yhdelläkään toisella tallilla. Vertailun vuoksi, Mercedeksen saldo perjantailta ja lauantailta (888 kilometriä) oli vain noin puolet siitä, mitä talli ajoi viime vuonna kahtena ensimmäisenä testipäivänä (1664) – ja tuolloin testipäiviä oli käytössä tuplasti tähän vuoteen nähden.

Bottas ei ollut vielä lauantaina huolissaan tallinsa tilanteesta, ja sunnuntain perusteella syytä huoleen ei mitä ilmeisimmin ole ollut. Sky Sportsin asiantuntijana toimiva ex-kuski Karun Chandhok totesi Bottaksen ajamista seurattuaan, että "Mercedes näyttää nyt ensimmäisen kerran näissä testeissä Mercedekseltä".

– Bottas pystyy ajamaan mutkiin valtavalla nopeudella, ja auton peräpää pysyy hänen mukanaan. Emme nähneet tällaista, kun Hamilton ajoi, Chandhok analysoi.

– Näyttää siltä, että Bottas on saamassa W12-auton toimimaan potentiaalinsa mukaisesti.

Lue myös:

    Uusimmat