F1-talli yritti sekoittaa muiden pasmat, suunnitelma sai nolon päätöksen

1:22
Haas-kuljettajat ovat ajaneet tällä kaudella pääasiassa vain toisiaan vastaan. Hollannissa tämä oli johtaa kolariin.

Sotshissa kotikilpailuaan ajava Nikita Mazepin paljasti perjantain päätteeksi, että Haas oli yrittänyt kikkailla viikonlopun ensimmäisissä harjoituksissa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Yhdysvaltojen GP 22.-24.10.
Pe:
1. harjoitukset klo 19.25, 2. harjoitukset klo 22.55
La: 3. harjoitukset klo 20.55, aika-ajot klo 23.55
Su: Yhdysvaltojen GP klo 21.55, ennakkotunnelmat klo 21.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mazepinin mukaan Haas oli käyttänyt ensimmäisissä harjoituksissa tehokkaita moottoriasetuksia ja pehmeitä renkaita paitsi valmistautuakseen aika-ajoihin myös hämmentääkseen muita talleja.

– Jätimme ajamatta raskaalla bensakuormalla ja keskityimme kevyen bensakuorman aika-ajosimulaatioihin. Lopputulos oli silti realistinen, valitettavasti, Mazepin sanoi GP Fans -sivuston mukaan.

Mazepin oli ensimmäisten harjoitusten tuloslistalla toiseksi viimeinen, Mick Schumacher viimeinen. Molemmat hävisivät Valtteri Bottakselle yli neljä sekuntia, ja 18:nneksi sijoittunut Williamsin Nicholas Latifikin oli lähes puoli sekuntia Mazepiniä nopeampi.

– Olisin toivonut, että taaksemme olisi jäänyt edes muutama auto, mutta kaikesta huolimatta teimme parhaamme ja meidän on keksittävä vielä jotain lauantaille.

Haas on ollut koko kauden sarjan huonoin talli, ja se on 14 osakilpailun jälkeen ainoa, jonka pistetili on vielä avaamatta.

Viime vuonna talousvaikeuksiin ajautunut talli on keskittynyt kauden alusta lähtien ensi kauden suureen sääntömuutokseen, eikä tämän kauden autoa ole kehitetty käytännössä lainkaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja