F1-talli yritti sekoittaa muiden pasmat, suunnitelma sai nolon päätöksen

Sotshissa kotikilpailuaan ajava Nikita Mazepin paljasti perjantain päätteeksi, että Haas oli yrittänyt kikkailla viikonlopun ensimmäisissä harjoituksissa.

Mazepinin mukaan Haas oli käyttänyt ensimmäisissä harjoituksissa tehokkaita moottoriasetuksia ja pehmeitä renkaita paitsi valmistautuakseen aika-ajoihin myös hämmentääkseen muita talleja.

– Jätimme ajamatta raskaalla bensakuormalla ja keskityimme kevyen bensakuorman aika-ajosimulaatioihin. Lopputulos oli silti realistinen, valitettavasti, Mazepin sanoi GP Fans -sivuston mukaan.

Mazepin oli ensimmäisten harjoitusten tuloslistalla toiseksi viimeinen, Mick Schumacher viimeinen. Molemmat hävisivät Valtteri Bottakselle yli neljä sekuntia, ja 18:nneksi sijoittunut Williamsin Nicholas Latifikin oli lähes puoli sekuntia Mazepiniä nopeampi.

– Olisin toivonut, että taaksemme olisi jäänyt edes muutama auto, mutta kaikesta huolimatta teimme parhaamme ja meidän on keksittävä vielä jotain lauantaille.

Haas on ollut koko kauden sarjan huonoin talli, ja se on 14 osakilpailun jälkeen ainoa, jonka pistetili on vielä avaamatta.

Viime vuonna talousvaikeuksiin ajautunut talli on keskittynyt kauden alusta lähtien ensi kauden suureen sääntömuutokseen, eikä tämän kauden autoa ole kehitetty käytännössä lainkaan.

Lue myös:

    Uusimmat