Tyttövauva ihastuttaa tuuhealla tukallaan – lastenlääkäri: kuontalo voi vielä muuttua

1:32

Kuuden kuukauden ikäinen Japanissa asuva Chanco-tyttö on hyvin nuoresta iästään huolimatta Instagram-julkkis, jolla on tällä hetkellä liki 70 000 seuraajaa. Syynä on pienokaisen hyvin tuuhea tukka, kertoo Daily Mail -lehti.

Jos itse kaipaat tukkavinkkejä, katso yllä olevalta videolta, miten tehdään kolmen letin kampaus.

Kun japanilainen Chanco-vauva syntyi vuonna joulukuussa 2017, hänellä oli jo hyvin tuuhea tukka ja myöhemmin hiukset vain jatkoivat kasvuaan.

Äiti perusti Chancolle Instagram-tilin, jolla on jo lähes 70 000 upeista hiuksista hurmaantunutta seuraajaa. Jokainen kuva on saanut tuhansia tykkäyksiä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Syynä geenit ja kohdussa saadut hormonit

Lastenlääkäri Bud Zukow kertoo Hairfinder.com-sivustolle, että geeniperimä ratkaisee sen, paljonko lapsella on tukkaa syntyessään. 

Hiusten määrä syntyessä ei välttämättä tarkoita, että lapsella olisi yhtä tuuhea hiuskuontalo loppuelämänsä. Zukowin mukaan joillakin lapsilla on maailmaan tullessaan tuuhea pehko, joka kuitenkin putoaa muutamassa viikossa. Se on täysin normaalia ja johtuu hormonien vaihteluista.

Kohdussa lapsi altistuu suurelle määrälle äitinsä hormoneja. Syntymisen jälkeen hormonitasot putoavat, minkä seurauksena hiuksetkaan eivät enää kasva.

Kun tukka sitten alkaa kasvaa uudelleen, vanha saattaa varista pois. Hiusten putoamisen seurauksena lapsella saattaa olla päässään kaljuja kohtia tai hiukset voivat lähteä kokonaan

Yleensä toinen hiustenkasvukierros on vahvempi ja vähemmän untuvainen. Värikin saattaa vaihtua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja