Mainos

Tytär järkyttyi käydessään isänsä haudalla: "Hautakivi oli kadonnut jäljettömiin, vain nimilaatat jäivät"

Espoossa Kappelin hautausmaalla on järkytytty pronssisen hautakiven katoamisesta.

Tanja Kakkonen kauhistui käydessään isänsä ja isänsä äidin haudalla viime sunnuntaina pyhäinpäivänä 4. marraskuuta. Haudalla ollut muistomerkki oli poissa ja jäljelle olivat jääneet vain muistomerkistä irroitetut nimilaatat.

Kakkonen oli käynyt haudalla edellisen kerran syyskuussa ja tuolloin muistomerkki oli vielä paikallaan. Muistomerkin kohtalosta ei ole mitään tietoa, mutta merkit viittaavat varkauteen.

– En osaa kuvailla tunteitani. Ensin tuli järkytys, sitten suru ja sitten viha. Haluan tietää mitä ja miksi on tapahtunut. En tiedä riittääkö edes järkytys kuvaamaan tunteitani. Sen voin sanoa, että itkenyt olen. En halua edes nähdä sitä henkilöä, joka muistomerkin on vienyt – haluan sen vain takaisin, Kakkonen kertoo MTV Uutisille.

Kakkonen kertoo tekevänsä asiasta rikosilmoituksen. Hänen mukaansa Espoon seurakunta on ollut ymmärtäväinen ja auttavainen asian selvittämisessä. Alueen turvakamerakuvaa on tutkittu ja käytöstä poistettujen hautojen hautakivivarastot on käyty läpi. Tapaus on kuitenkin edelleen täysi mysteeri.

"Kyseessä erittäin vakava asia"

Hautaustoimen päällikkö Juha Ollila Espoon seurakuntayhtymästä kertoo pitävänsä hautamuistomerkin katoamista erittäin vakavana asiana. Hän kertoo, että seurakunta ei ole siirtänyt muistomerkkiä mihinkään.

Kyseisen hautapaikan lähistöllä on tehty korjaustöitä, mutta ne eivät ole kuitenkaan koskeneet mitenkään kyseisen haudan aluetta.

– Uskomatonta, että jollakin tulisi edes mieleen viedä hautamuistomerkki. En ymmärrä sellaista ollenkaan, Ollila toteaa.

Ollila kertoo, että hänen tiedossaan ei ole vastaavia tapauksia, jossa hautakiviä olisi varastettu.

– Muistan, että Malmin hautausmaalla muistomerkeistä oli anastettu messinkikirjaimia 2010-luvulla, mutta ei kuitenkaan tällaista.

Ollila kertoo, että seurakunta avustaa poliisia asian tutkinnassa kaikin tavoin asianomistajan tehtyä tutkintapyynnön.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.