Työryhmä: Koronapassin käyttöönottoon työelämässä ei edellytyksiä

Työpaikoille koronapassi? Ehdotus on tarkoitus saada valmiiksi helmikuussa:"Yritetään löytää keinoja työnantajille varmistaa työturvallisuus" 1:42
Näin työelämän koronapassista keskusteltiin viime kuussa.

Koronapassin käyttöönotolle työelämässä ei ole edellytyksiä, katsoi joulukuussa asetettu työryhmä. Työryhmässä valmisteltiin niin sanottua työelämän koronapassia tai vastaavaa vaihtoehtoa valmisteltavaksi, jotta työpaikoista saataisiin koronaturvallisempia.

Niin sanotun työelämän koronapassin sijaan työryhmä ehdottaa työturvallisuuslain väliaikaista muuttamista niin, että työnantajalla olisi oikeus käsitellä tietoja työntekijän koronarokotuksesta tai sairastetusta koronataudista. Tietojen käsittelyyn olisi oikeus, jos kyseiseen työhön liittyy ilmeinen vaara altistua koronavirukselle ja ”tieto on tarpeen työn vaarojen selvittämisen ja arvioinnin tekemiseen tai tarvittavien toimenpiteiden toteuttamiseen virukselle altistumisen ehkäisemiseksi tai vähentämiseksi”.

Työntekijän olisi pyydettäessä esitettävä työnantajalle luotettava selvitys kyseisistä tiedoista.

Ehdotuksen mukaan sen tavoitteena on parantaa työnantajan edellytyksiä huolehtia työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä koronapandemian aikana.

Hallitus käsittelee työryhmän työtä ja ottaa kantaa mahdollisiin jatkotoimiin tulevina viikkoina.

Jutun otsikko korjattu 17.2. kello 13.48.

Lue myös:

    Uusimmat