Työpaikan pikkujoulut edessä? Näin jutustelet luontevasti uusien tuttavuuksien kanssa!

Pikkujoulukauden aikana tulee luotua paljon uusia tuttavuuksia. Aina ei kuitenkaan ole helppoa keksiä mitään jutusteltavaa. Tämän takia kannattaakin valmistautua ennakkoon.

Joskus juhlissa tulee epämiellyttäviä hetkiä, kun ei ole ketään kenelle jutella. Tällöin miettii usein, että kaikki varmasti katsovat ja tietävät minun tuntevan oloni epämukavaksi. Kannattaa kuitenkin muistaa, että melkein kaikki muutkin ajattelevat samalla tavalla.

Tämä helpottaa heti uusien tuttavuuksien tekemistä, sillä tiedät myös heidän tekevän ensivaikutelmaa ja jännittävän tapaamista. Kannattaakin olla miettimättä jatkuvasti miltä itse näyttää tai sanomisiaan. Yritä vain tehdä uuden tuttavan olo rennoksi olemalla myös itse rento.

Valmistele keskustelunaiheita

Mieti muutamia keskustelunaiheita ennen juhlia. Kysy esimerkiksi millaisia suunnitelmia heillä on ensi vuoden suhteen. Onko hänelle/heillä tiedossa esimerkiksi lomamatka tai kenties uusi työpaikka. Voit myös kysyä aikooko hän tehdä jotain uudenvuodenlupauksia. Tuo keskusteluun näppärästi myös jotain aiheita, joista sinä voit keskustella sujuvasti. Onko sinulla suunnitteilla esimerkiksi maratonin juokseminen? Kerro vitsikkäästi kuinka haastavaa treenaaminen on pikkujoulukauden aikana.

Luo aiheita jo esittelyvaiheessa

Juhlissa saattaa olla haastavaa mennä esittelemään itsensä tuntemattomalle joukkiolle. Esittele itsesi ja luo saman tien joku mielenkiintoinen puheenaihe. Kerro esimerkiksi kuinka tunnet juhlien järjestäjän ja kysy myös muilta, kuinka he tuntevat hänet. Voit myös kertoa sinulla olleen loppuvuodesta todella paljon töitä ja tiedustella samalla heidän työtahtiaan.

Vastaile kunnolla

Yleensä suomalaiset vastaavat kysymyksiin liian lyhyesti. Tämän takia keskustelut tyrehtyvät usein ennen kuin ne ennättävät varsinaisesti edes alkaa. Jos joku kysyy sinulta lomasuunnitelmia tai muuta, niin kerro hänelle asiasta laajasti, jotta voitte keskustella tästä aiheesta lisää.

Pidä lisäkysymyksiä valmiina takataskussa

Joskus keskustelukumppani saattaa olla melko ujo ja hän saattaa vastata kysymyksiin vain yhdellä sanalla. Älä anna tämän lannistaa, vaan kysy häneltä lisäkysymyksiä, jotta keskustelu ei tyrehdy.

”Miten menee?”

”Hyvin.”

”Mitä uutta on tapahtunut viime näkemämme?”

Vältä hankalia aiheita

Kannattaa välttää sellaisia aiheita, joiden vastauksesta ei ole varmuutta. Ei kannata esimerkiksi kysyä naiselta kuinka hänen poikaystävänsä voi, jos ei tiedä sellaista hänellä olevan. Kannattaa aloittaa laaja-alaisilla keskustelunaiheilla ja siitä sitten päätyä hieman yksityiskohtaisempiin kysymyksiin.

Poistu kohteliaasti

Kun on aika siirtyä keskustelemaan toisten ihmisten kanssa, niin kannattaa lopettaa edellinen keskustelu ystävällisesti. Odota oikeaa hetkeä, hymyile lämpimästi ja kerro, että oli todella mukava keskustella hänen kanssaan. Pahoittele myös poistumistasi ja anna sille syy. Haluat mahdollisesti käydä juttelemassa entisen työkaverin kanssa tai muuta vastaavaa.

Hengitä syvään

Ujoille ihmisille uusien tuttavuuksien tekeminen on haastavaa. Heidän kannattaakin aina välillä poistua jonnekin rauhalliseen paikkaan hengittämään syvään.

Lähde: Shape

Lue myös:

    Uusimmat