Mainos

Tuuli yltyy myrskyksi jo yöllä

Keskiviikon myrsky näyttää uusimpien ennusteiden perusteella voimaltaan samalta kuin maanantain, sanoo MTV3:n ja Forecan meteorologi Liisa Rintaniemi.

– Se on vähän heikompi kuin tapaninpäivänä, mutta myrskytuulia on tulossa. Pahin on menossa etelän kautta ohi, hän kertoo.

Etelä-Ruotsi ja Baltia ovat edelleen saamassa kovimmat tuulet osakseen.

Maanantain ennusteisiin verrattuna erona on se, että tuuli yltyy jo yöllä, eli myrsky saapuu Suomeen hiukan odotettua nopeammin.

– Lounaisilla merialueilla tuuli yltyy myrskyksi jo yöllä, Rintaniemi kertoo.

Lounais- ja Länsi-Suomessa tuuli voi olla keskiviikkona vaarallisen voimakasta. Pohjanmaalla kovat tuulet yhdistyvät aamulla ja vielä päivälläkin lumisateeseen, mikä voi aiheuttaa ylimääräisiä hankaluuksia. Rintaniemi arvelee kuitenkin, ettei lumesta välttämättä aiheudu niin suuria vahinkoja kuin on pelätty, sillä maanantain lumisateiden aiheuttamat vahingotkin jäivät pienehköiksi.

Illan kuluessa Suomenlahdella on vielä mahdollisuus myrskytuuleen.

Luvassa heikkoa ajokeliä ja uusia sähkökatkoja

Lumisateet ja tuuli vaikeuttavat liikennettä keskiviikkona, povaa Ilmatieteen laitos. Lunta satanee torstai-iltaan mennessä 5–15 senttimetriä maan etelä- ja keskiosissa.

Lumena alkavan sateen odotetaan muuttuvan vedeksi Salpausselän eteläpuolella. Ajokeli on paikoin erittäin huono.

Ilmatieteen laitos varoittaa, että puuskat ja raskas lumi voivat aiheuttaa edellisten myrskyjen heikentämälle puustolle vahinkoa, kuten taipumista ja oksien katkeilua. Lumi ja tuulenpuuskat voivat aiheuttaa uusia sähkökatkoja ja vaikeuttaa korjaajien pääsyä vikapaikoille.

Suuret sähköyhtiöt Vattenfall ja Fortum kertovat olevansa valmiustilassa uusien sähkökatkojen varalta.

Välipäivinä alkaneet myräkät ovat jo aiheuttaneet sähköyhtiöille mittavat kustannukset. Vattenfall arvioi Tapani- ja Hannu-myrskyjen maksaneen yhtiölle noin 11 miljoonaa euroa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.