Tutustu 11 tapaa jättää nainen -tarinoihin – Mitä sinä haluat kysyä vierailta!

11 tapaa jättää nainen -ohjelmassa kuullaan yksitoista erilaista erotarinaa. Tutustu naisiin erotarinoiden takana ja lähetä heille kysymyksesi!

Kaikki parisuhteet eivät pääty sivistyneesti keskustellen. Nainen saattaa löytää itsensä tilanteesta, jossa kumppani kuittaa yhdellä lauseella senhetkisen suhteen päättyneeksi. Erontekovälineenä voi olla myös tekstiviesti, Facebook, sähköposti – tai vaikkapa tyly lappu keittiön pöydällä. Erotarinoita on yhtä monta kuin on eroja.

esittelee jaksoissaan hyvin erilaisia erotarinoita. Tutustu alla ohjelmassa käsiteltäviin teemoihin ja naisiin tarinoiden takana. Ohjelmassa käsiteltäviä tarinoita kerättiin AVAn katsojilta ja ohjelma luodaan yhdessä Sinun kanssasi!

Voit lähettää kysymyksen eron kokeneille naisille tai erosta keskusteleville vieraille. Kysymyksesi voi päästä myös mukaan ohjelmaan. Halutessasi voit lähettää kysymyksesi nimimerkillä.

Lähetä kysymykset vieraalle!

1. Tarina: Puolisoni eli kaksoiselämää

Kenen tarina: Tarja-Liisa (57v)
Keskustelijat: Sari Seppälä, Sanna Mämmi

Tarja-Liisa ja hänen miehensä olivat olleet 24 vuotta onnellisesti naimisissa. Kun eräs viikonloppu koitti, Tarja-Liisa valmisteli hyvää ateriaa, sillä hänellä oli juhlallista kerrottavaa miehelleen: Tarja-Liisa oli raskaana. Kun miestä ei kuulunut sovittuna aikana kotiin, alkoi Tarja-Liisa huolestua. Hän soitteli miehen puhelimeen, josta lopulta vastattiinkin. Tarja-Liisa kysyi mieheltään milloin hän on tulossa kotiin. Mies vastasi ykskantaan, ettei tule kotiin enää ikinä. Eikä todella tullutkaan. Myöhemmin selvisi, että hänellä oli toinen perhe Tallinnassa.

2. Tarina: Kaikki liian vaikeaa

Kenen tarina: Ringa (37 v)

Keskustelijat: Anu Harkki, Maria Sid

Ringa eli yksinhuoltajana kolmen lapsen kanssa, kun hän tapasi unelmiensa miehen, joka oli hiljattain eronnut 10 vuoden liitosta vaimonsa kanssa, lapsia heillä oli kaksi. Pariskunta rakastui korvia myöten ja ryhtyi miettimään yhteistä elämää. Muutaman kuukauden kuluttua mies muutti epävirallisesti Ringan kotiin ja lapset tykästyivät häneen kovasti. Elettiin tavallista perhe-elämää, joskin miehen tulehtuneet välit ex-vaimoon ja kova taistelu lasten tapaamisista toisinaan hankaloittivat elämää. Arki asettui kuitenkin uomiinsa ja parisuhde oli onnellinen. Kummankin ystävät ja sukulaiset olivat myös vahvasti mukana elämässä ja kaikki nauttivat uusperheen tuomista uusista ihmissuhteista. Pikku hiljaa miehen käytös kuitenkin muuttui. Lopulta yhtenä päivänä Ringan ollessa töissä mies oli jättänyt ruusun maljakkoon, sekä viestin jossa jätti hyvästit. Tästä alkoi muutaman kuukauden soutaminen ja huopaaminen, jonka aikana mies välillä palasi ja kertoi, että ex-vaimo oli lähestynyt häntä ja että hän aikoo matkustaa tämän luokse juttelemaan asiat selväksi. Lopulta Ringa pisti pelin poikki ilmoittaen, että nyt pitää valita. Mies valitsi ex-vaimon ja lapsensa.

3. Tarina: Terapian avulla selvisin

Kenen tarina: Anna (45)
Keskustelijat: Rosa Meriläinen, Nuppu Stenros

Anna ymmärsi vasta kolmekymppisenä olevansa kiinnostunut naisista. Pian löytyi kiinnostava puolisoehdokas, yhteen muutettiin ja seuraavan neljän vuoden aikana tuli kihlaus, avioituminen ja hedelmöityshoidot, jonka seurauksena Anna synnytti pojan. Suhteessa oli alusta pitäen jonkin verran ongelmia ja kun poika oli puolivuotias, päätti pari mennä terapiaan. Juuri ennen kuin lapsi täytti vuoden puoliso ilmoitti, että ei tule terapiaan keskustelemaan ongelmien ratkaisusta, vaan siitä, että miten ero hoidettaisiin siististi. Parisuhde päättyi Annan kannalta melko yllättäen ja myös puolison haluttomuus tavata poikaa useammin kuin kerran viikossa järkytti Annaa.

4. Tarina: Riippuvuudet

Kenen tarina: Katri (34 v)
Keskustelijat: Anna Perho, Olga Temonen

Katri meni miehensä kanssa kihloihin heti heidän kuultuaan tulevasta perheenlisäyksestä. Kaksostytöt syntyivät marraskuussa ja tammikuussa pari meni naimisiin. Mies oli aina käyttänyt reilusti alkoholia, mutta pikkuhiljaa tilanne alkoi riistäytyä käsistä. Oli ryyppyreissuja, valehtelua ja ilmeisesti myös toisia naisia. Lopulta tilanne kärjistyi siihen, että mies tuli kotiin, antoi Katrille kolme isoa laatikkoa Tuttelia sekä kaksisataa markkaa käteen ja totesi, että koittakaa pärjätä. Tytöt ovat nyt yläasteikäisiä ja vasta nyt hiljalleen Katri on uskaltanut antaa heidän tavata isäänsä.

5. Tarina: Ystäviä eron jälkeen?

Kenen tarina: Carita (45 v)
Keskustelijat: Ilona Rauhala, Päivi Storgård

Caritan mies ilmoitti parinkymmenen vuoden avioliiton jälkeen, että on syvästi ihastunut 17 vuotta nuorempaan naiseen. Perheessä oli tällöin kolme ylä-asteikäistä lasta. Mies muutti uuden naisen luokse, he menivät naimisiin ja saivat yhteisen lapsen. Tilanne luonnollisestikin loukkasi Caritaa ja lapsia syvästi. Ajan kuluessa lapset ovat halunneet kuitenkin viettää aikaa isän ja tämän uuden perheen kanssa ja myös Carita on päättänyt päästä katkeruutensa yläpuolelle ja solmia hyväntahtoiset suhteet ex-mieheen perheineen. Nykyään he ovat mm viettäneet joulua yhdessä ja myös pian valmistuvalle pojalle järjestetään juhlat yhteisesti.

6. Tarina: Mies lähti ystäväni matkaan

Kenen tarina: Minna (43 v)
Keskustelijat: Lena Meriläinen, Johanna Pakonen

Minnalla on takana 16 vuoden avioliitto ja liitosta on syntynyt kaksi nyt jo aikuista tytärtä., Alkukesästä 2008 mies oli maininnut Minnalle erosta. Minna ei ottanut asiaa silloin kovin vakavasti. Kun Minna palasi tyttärineen kotiin sukulaisista ja mies puolestaan ystävän synttäreiltä, näki Minna heti, että jotain kummallista oli tapahtunut – mies ei ollut enää sama mies. Minnan puoliso kertoikin haluavansa erota ja tästä alkoi muutaman kuukauden riipivä eroprosessi, jonka ajan Minna ja mies asuivat saman katon alla. Lopulta Minna sai todeta epäilynsä oikeaksi, miehellä oli Minnan ystävättären kanssa suhde.

7. Tarina: Katoaminen

Kenen tarina: Saara (37 v)
Keskustelijat: Eija Vilpas, Hanna Sumari

Saaran mies lähti jokavuotiselle reissulleen venemessuille. Hän palasi sieltä kotiin, laittoi lapsen käteen lakupussin ja sanoi, että hänen täytyy mennä. Tämän jälkeen mies lähti, eikä perhe ole koskaan sen jälkeen nähnyt häntä. Mies ei ilmoittanut katoamisensa jälkeen olemassaolostaan sukulaisille tai ystäville, joten kukaan ei tiedä, mitä tapahtui. Eropaperit tulivat myöhemmin postissa, joten Saara sai siten varmuuden siitä, että mies on elossa. Tapahtumasta on nyt puolitoista vuotta ja Saara on pikku hiljaa aloittelemassa uutta elämää tyttärensä kanssa.

8. Tarina: Lapsettomuus rikkoi suhteemme

Kenen tarina: Maria (35 v)
Keskustelijat: Heidi Kyrö, Anitta Niemi

Maria puolisoineen oli kärsinyt lapsettomuudesta vuosia. Oli yritetty luomuna ja hoidoilla ja joka mahdollisella tavalla, mutta toistaiseksi lasta ei ollut kuulunut. Kesällä 2010 Marian aviomies innostui omakotitalohankkeesta ja innostutti Mariankin. Omakotitalojen katsominen alkoi ja lopulta sopiva remontoitava kohde löytyi. Pariskunta pisti silloisen asuntonsa myyntiin ja alkoi pakkailemaan kamoja. Tässä vaiheessa mies ilmoitti, että hänen mielestään heidän pitäisi pakata eri osoitteisiin, sillä hän haluaa erota. Tämän jälkeen mies ei suostunut aiheesta enää puhumaan, eikä suostunut selittämään eron syitä. Mies muutti suoraan naispuolisen työkaverinsa kanssa asumaan, eli toinen nainen myös liittyi kuvioihin. Myöhemmin Maria saikin puristettua mieheltä sen, että eron suurin tekijä oli miehen toive saada lapsia ja löytää sellainen puoliso, joka pystyisi hänelle lapsia antamaan. Nykyään Marialla on lapsi, mutta ex-mies on kollegansa kanssa yhä lapseton.

9. Tarina: Puolison kuolema

Kenen tarina: Elissa (33 v)
Keskustelijat: Miitta Sorvali, Wilma Schlitzewski

Talvella 2009 Elissan mies alkoi olemaan todella väsynyt. Lenkillä mies alkoi jäädä jälkeen ja muutenkin voi fyysisesti huonosti. Elissa syytteli miehen huonoja elintapoja. Tutkimuksissa ei meinannut millään löytyä mitään, kunnes lopulta sairaalasta tuli soitto, että miehellä on Creuzfeld-Jakobin syndrooma, johon ei ole mitään hoitomuotoa olemassa. Siitä hetkestä alkoi myös Elissan sairasloma ja 2,5 viikkoa sairaalassa ravaamista, ennen kuin mies kuoli. Kun lähdön hetki lopulta koitti, oli miehen rinnalla Elissa ja miehen paras ystävä. Ensimmäiset puoli vuotta Elissa eli sumussa, mutta nykyään on jo paljon helpompaa.

10. Tarina: Mies palasi exän luokse

Kenen tarina: Suvi (30 v)

Keskustelijat: Iriz Silander, Sanna Stellan

Suvi tutustui kiinnostavaan mieheen internetin maksullisella treffisivustolla. Pari päätti tavata ja toisella tapaamisella Suvi koki, että kaikki alkoi loksahtaa kohdilleen. Aikaisempiin suhteisiin verraten tunteet olivat ihan uusia. Suvi oli varma, että nyt löytyi hänen Elämänsä mies. Vajaan vuoden seurustelun jälkeen mieskin oli valmis tunnustamaan Suville rakkautensa ja yhteistä elämää suunniteltiin vauhdilla. Suvi oli alusta lähtien tietoinen siitä, että miehellä oli edelleen ystävyyssuhde ex-vaimoonsa. Suville tämä ei ollut mikään ongelma, sillä hän piti exää täysin ulkopuolisena henkilönä hänen ja miehensä parisuhteessa. Vasta kun mies kertoi, että ex elätteli toiveita yhteenpalaamisesta, alkoi Suvilla kellot soida. Suvi pyysi, että mies kertoisi exälle uudesta parisuhteestaan, jottei tämä elättele turhia toiveita. Näin tapahtuikin. Ex ei kuitenkaan lakannut olemasta läsnä parisuhteessa ja tilanne aiheutti eripuraa. Lopulta mies päätti lähteä selvittämään välinsä exän kanssa. Viikko tämän jälkeen mies ilmoitti, että haluaa erota. Hän kertoi tajunneensa ihan liian myöhään, että hänellä on yhä tunteita exää kohtaan.

11. Tarina: Mies lähti nuoremman matkaan

Kenen tarina: Tiina (49 v)
Keskustelijat: Raisa Lardot, Tuija Piepponen

20 avioliittovuoden jälkeen Tiina uusi aviomiehensä kanssa vihkivalan lasten ja hyvien ystävien läsnä ollessa. Tästä tapahtumasta reilun vuoden kuluttua mies kertoi, että kaikki tunteet ovat kadonneet ja haki eroa. Pikku hiljaa alkoi selvitä, että mies oli tavannut huomattavasti nuoremman naisen. Avioero astui voimaan vuonna 2008, 24 vuoden yhteiselon jälkeen.

Jenni Pääskysaari käsittelee parisuhteiden päättymistä AVAn uutuussarjassa

Nainen kerro meille miten sinut jätettiin!

Tykkää 11 tapaa jättää nainen -ohjelmasta Facebookissa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja