Mainos

Tutkimus: Tämän takia kuoleva näkee kirkkaan tunnelin

Tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan lähellä kuolemaa käyneiden ihmisten rajakokemuksilla saattaa olla biologinen selitys.

Elämän ja kuoleman rajamailla käyneillä ihmisillä on joskus kokemuksia esimerkiksi kirkkaasta tunnelista tai omasta kehostaan irtautumisesta. Brittilehti Daily Mailin mukaan kuolevien potilaiden aivokäyriä tutkineet asiantuntijat sanovat nyt, että tällainen rajakokemus voi johtua aivojen sähkötoiminnan äkillisestä lisääntymisestä juuri ennen kuolemaa.

Yhdysvaltalaisen George Washington Universityn lääketieteentutkijoiden mukaan heidän tutkimillaan parantumattomasti sairailla ihmisillä aivokäyrien aktiivisuus kasvoi huomattavasti 0,5-3 minuutin ajaksi ennen kuolemaa.

- Arvelemme, että kuoleman rajakokemukset voivat johtua siitä, että hapen loppuminen aivoissa lisää niiden sähkötoimintaa, kertoo tutkijaryhmää johtanut Lakhmir Chawla lehdelle. – Kun verenkierto hidastuu ja happitaso vähenee, aivosolut lähettävät viimeisen sähköisen impulssin. Se leviää aivojen yhdestä osasta toiseen tapahtumasarjana, mikä voi aiheuttaa ihmisillä voimakkaita tunnetiloja.

Tutkimus julkaistiin Journal of Palliative Medicine –lehdessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.