Tutkimus: Mies päihittämässä naisen kotitöissä?

Office of National Statisticsin tuoreen tutkimuksen mukaan miehet puurtavat kotitöissä yhä enemmän. Tutkija pitää mahdollisena, että miehet tekevät kokonaismääräisesti jopa enemmän töitä kuin naiset, kertoo Metro.co.uk.

Miehet ovat brittitutkimuksen mukaan ottaneet mopin vihdoin kauniiseen käteen. Miesten kotitöiden teko on kasvanut 60 prosenttia 30 vuoden aikana Iso-Britanniassa. Keskiverto brittimies käyttää 27 minuuttia kokkailuun ja tiskaukseen, kun naiset käyttävät 54 minuuttia. Miehillä kuluu ostoksilla 27 minuuttia, kun naisella menee 40 minuuttia.

Työttömät naiset ahkeroivat päivittäin viisi tuntia ja 55 minuuttia etsiessään töitä ja tehdessään kotiaskareita, kun taas työttömät miehet käyttävät samaan puuhaan viisi tuntia ja 37 minuuttia. Työssä oleva nainen ahkeroi kotitöitä neljä tuntia ja 40 minuuttia, miehet kaksi tuntia ja 28 minuuttia.

Vaikka naiset tekevät edelleen valtaosan brittitalouksien kotitöistä, naiset nukkuvat keskimäärin 14 minuuttia pidempään öisin.

– Miehisyys on murroksessa. Minä en hämmästyisi, vaikka miehet päihittäisivät naiset, kun lasketaan kaikki tehdyt työtunnit yhteen. Miehet kokkaavat ja tekevät paljon kotiaskareita, mutta laiskoja pyykinpesijöitä he ovat edelleen. Syyllistyn siihen itsekin, kommentoi Oxfordin yliopiston tutkijaprofessori Jonathan Gershuny tutkimusta Metrolle.

Lähde: Metro.co.uk

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja