Mainos

Tutkimus kertoo karua kieltä: Applen maine romahti

Tuoreen tutkimuksen mukaan teknologiayhtiö Applen sijoitus maailman maineikkaimpien yritysten listalla on romahtanut.

Yritysten mainetta on selvitetty Reputation Instituten Global Rep Trak 100 -tutkimuksessa. Mainetutkimuksessa yli 55 000 kuluttajaa arvioi yrityksiä 15 suurimmalla markkinalla.

Applen sijoitus oli nyt 12., kun vielä vuonna 2011 Apple oli maailman toiseksi maineikkain yritys. Apple on pysynyt viiden maineikkaimman yrityksen joukossa ainoastaan Aasiassa.

Reputation Instituten tutkimuksen maineikkaimmat yritykset 2012:

Reputation Instituten Suomen edustaja, T-Median kehitysjohtaja Riku Ruokolahti arvioi lehdistötiedotteessa, että Applen maineen heikentymiseen on vaikuttanut sen viimeaikaiset tuotejulkistukset, jotka eivät ole onnistuneet yllättämään entisellä tavalla.

Ruokolahden mukaan myös julkisuuteen tulleet eettiset ongelmat valmistusketjussa ja järjestelmien yhteensopimattomuus muiden valmistajien laitteiden kanssa ärsyttävät kuluttajia.

Tutkimuksen kärkikymmenikössä on useita it-alan yhtiöitä. Parhaiten näistä sijoittui hakukonejätti Google, joka ylsi sijalle 4.

Tutkimuksen mukaan Samsung nosti sijoitustaan edellisvuodesta ja sijoittui nyt Applen kantaan 16. maineikkaimmaksi yritykseksi. Nokia pysyi edelleen maailman 30 maineikkaimman yrityksen joukossa. Etelä-Amerikassa Nokia sijoittui jopa viidenneksi maineikkaimmaksi yritykseksi.

Microsoft nousi kymmenen parhaan joukkoon viime vuonna ja säilytti myös tänä vuonna sijoituksensa maailman seitsemänneksi maineikkaimpana yrityksenä.

Reputation Instituten tutkimuksen tiedot kerättiin tämän vuoden helmi- ja maaliskuun aikana.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.