Mainos

Tutkimus: Amerikkalaiset yhä lihavampia

Tuoreen tutkimuksen mukaan kaksi kolmasosaa Yhdysvaltojen väestöstä on ylipainoisia. Myös vaarallisesti liikalihavien ihmisten määrä on lisääntynyt viiteen prosenttiin amerikkalaisista.

Tuore selvitys vahvistaa oletukset amerikkalaisten voimakkaasti kasvavasta paino-ongelmasta.

Vastajulkistetun tutkimuksen mukaan yli 30 prosenttia amerikkalaista aikuisista on nykyisin liikalihavia. Kaikkiaan liikalihaviksi luokiteltuja amerikkalaisia on lähes 60 miljoonaa.

Ylipainoselvitys tehtiin Yhdysvaltain Tartuntatautien seuranta- ja ehkäisykeskuksessa CDC:ssä. Tutkimuksessa seurattiin yli 4000:tta aikuista vuosina 1999-2000.

Tulosten mukaan 30,5 prosenttia heistä oli liikalihavia. Vuosina 1988-1994 liikalihavia amerikkalaisista oli vielä alle 23 prosenttia.

Tutkijoiden mukaan ylipaino-ongelma pahenee Yhdysvalloissa edelleen. Vaarallisesti liikalihavia on jo lähes viisi prosenttia väestöstä.

Samalla myös ylipainoisten amerikkalaisten määrä määrä on noussut. Heitä on nyt lähes 65 prosenttia väestöstä verrattuna takavuosien 56 prosenttiin.

Lapsista ja ja alle 19-vuotiaista amerikkalaisnuorista 15 prosenttia kärsii ylipainosta. Paino-ongelmaisten lasten määrä on kolminkertaistunut vuodesta 1980.

Paino-ongelma ei katso selvityksen mukaan sukupuolta: sekä miehet että naiset ovat lähes yhtä lihavia. Silti mustat yli 40-vuotiaat naiset ovat kaikkien herkimpiä lihomaan liikaa.

Ylipainoiseksi Yhdysvalloissa luokitellaan ne, joiden painoindeksi on yli 25. Liikalihavan painoindeksi nousee yli 30:n. Tutkimus julkaistiin tänään Journal of the American Medical Association-lehdessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.