Tutkijat uskovat löytäneensä pitkän iän salaisuuden – tämän takia ihminen voi elää satavuotiaaksi

Tutkimus selvitti, miten eletään terveenä 90-vuotiaaksi 7:39
KATSO MYÖS: Suomalaistutkimus selvitti, miten eletään terveenä 90-vuotiaaksi – viimeistään tässä iässä on syytä alkaa kiinnittää huomiota itseensä

Tutkijat havaitsivat, että satavuotiaiksi eläneillä on tehokas immuunijärjestelmä, joka on auttanut heitä selviämään erilaisista taudeista ja sairauksista.

Tutkijat ovat saattaneet löytää salaisuuden siihen, miten elää satavuotiaaksi tai pidempäänkin, kirjoittaa New York Post.

Yhdistyneiden kansakuntien tilastojen mukaan vain 0,27 prosenttia amerikkalaisista oli 100-vuotiaita tai sitä vanhempia vuonna 2021. Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana satavuotiaiden määrä on tuplaantunut.

Bostonin yliopiston ja Tufts-lääkärikeskuksen tutkijat päättivät tutkia satavuotiaiden dna:ta selvittääkseen näiden salaisuuden pitkään ikään.

Tehokas immuunijärjestelmä on selvinnyt monesta

Tiedemiehet tutkivat satavuotiaiden perifeerisen veren sivelyvalmisteita ja saivat selville, että näillä satavuotiailla on erittäin toimiva immuunijärjestelmä, joka on taistellut menestyksekkäästi monia vaivoja vastaan ja toipunut niistä.

Tutkimuksen tulokset julkaistiin eBioMedicine-sivustolla.

– Kokosimme ja analysoimme tietojemme mukaan suurimman yksisoluisen tietojoukon satavuotiaista henkilöistä, jonka avulla pystyimme määrittelemään tämän väestöjoukon ainutlaatuisia piirteitä, Bostonin yliopiston lääketieteen apulaisprofessori Stefano Monti kertoo tiedotteessa.

Immuunijärjestelmä heikkenee, mutta muuttaa muotoaan

Ihmisen kyky sopeutua ja reagoida uusiin infektioihin heikkenee yleensä iän myötä, samalla kun immuunijärjestelmän toiminta heikkenee.

Tuoreessa tutkimuksessa havaittiin, että satavuotiailla koehenkilöillä oli kuitenkin erilainen immuunisolujen koostumus.

– Immuuniprofiilit, joita havaitsimme satavuotiailla, vahvistavat pitkän altistumisen infektioille ja kyvyn toipua niistä. Löydökset tukevat olettamusta, jonka mukaan satavuotiailla on suojaavia tekijöitä, jotka lisäävät heidän kykyään toipua infektioista, Tuftsin kvantitatiivisten menetelmien ja tietotieteen keskuksen johtaja Paola Sebastiani kommentoi.

Satavuotiaiden veren sivelyvalmisteesta kävi ilmi, että heidän imusolujensa määrä oli vähäinen verrattuna nuorempiin ihmisiin, jonka lisäksi myös solujen muodossa oli merkittäviä eroja.

– Satavuotiaat ja heidän poikkeuksellinen pitkäikäisyytensä tarjoavat "suunnitelman" sille, kuinka voisimme elää tuottavampaa ja terveellisempää elämää. Toivomme saavamme jatkossakin oppia kaiken mahdollisen sairauksista selviämisestä ja oman hyvinvoinnin pidentämisestä, Bostonin yliopiston lääketieteen apulaisprofessori George J. Murphy kommentoi.

Katso myös: 100-vuotias Harry vietti syntymäpäiviään keilahallilla – keilannut 10-vuotiaasta asti

100-vuotias Harry vietti syntymäpäiviään keilahallilla – keilannut 10-vuotiaasta asti 2:10
Amerikkalainen Harry Berckes toivoo voivansa lähteä tästä maailmasta keilauskengät jalassa.


Lue myös:

    Uusimmat