Tutkijat selvittivät: Tästä syystä seksi ensitreffeillä onkin hyvä idea

Israelilais- ja amerikkalaistutkijoiden mukaan seksin harrastaminen  ensitreffeillä voi auttaa syvän yhteyden syntymistä ja potkaista suhteen käyntiin. Aiheesta uutisoi muun muassa The Sun.

Ei liene täysin ennenkuulumaton ajattelutapa, että jos heti ensimmäisillä treffeillä hyppää deitin kanssa sänkyyn, suhteella ei ole tulevaisuutta. Tuoreen tutkimuksen mukaan tilanne on itseasiassa päinvastainen.

Brittilehti The Sun kertoo, että israelilaisen ICD Herzliya -korkeakoulun ja yhdysvaltalaisen Rochesterin yliopiston tutkijoiden mukaan ensimmäisillä treffeillä seksin harrastaminen voi itse asiassa auttaa parisuhteen syntymistä.

Psykologien tekemän tutkimuksen mukaan seksuaalinen halu voi olla suuressa roolissa siinä, että henkilöt viehättyvät toisistaan ja muodostavat välilleen läheisen kiintymyssuhteen.

– Seksi voi valmistella tietä kahden tuntemattoman ihmisen välisen emotionaalisen yhteyden syvenemiselle. Tämä pitää paikkansa sekä miehillä että naisilla. Seksi motivoi ihmisiä olemaan yhteydessä sukupuolesta riippumatta, sanoo tutkija, psykologi ja ICD Herzliyan professori Gurit Birnbaum.

"Seksuaalisella halulla voi olla tärkeä merkitys suhteiden kehityksessä"

ICD Herzliya ja Rochesterin yliopisto tekivät yhteensä neljä toisiinsa liittyvää tutkimusta, joissa tarkasteltiin heterosuhteita. Tutkimuksissa kävi ilmi, että yhtä todennäköisesti miehet ja naiset haluavat tuntea yhteyttä toisen ihmisen kanssa, kun he ovat tästä seksuaalisesti kiihottuneita.

Naisia todennäköisemmin miehet kuitenkin panevat suhteen alulle, kun he ovat kiihottuneita.

Tutkimuksissa osallistujille esiteltiin uusia, vastakkaista sukupuolta olevia tuttavuuksia ja psykologit analysoivat heidän käytöstään.

Tutkijoiden mukaan tuloksia saattaa selittää evoluutio. Tiedostamattomalla tasolla ihminen haluaa taata lisääntymismahdollisuudet ja historiassa niillä lapsilla, joiden vanhemmat ovat tunteneet syvää yhteyttä, on ollut parhaimmat mahdollisuudet selvitä.

– Seksuaalisella halulla voi olla kausaalisesti tärkeä merkitys suhteiden kehityksessä. Se on vetovoima, joka pitää kumppanit yhdessä tarpeeksi kauan, että kiintymyssuhde ehtii muodostua, professori päättää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja