Seksikolumni: Unohda vanha sääntö – seksiä kannattaa harrastaa jo ensitreffeillä

Miksi jättäisit käyttämättä tilaisuuden sänkypuuhiin vain siksi, että iänikuinen "sääntö" käskee odottaa kolmansiin treffeihin?

Ystäväni kertoi sopineensa ensimmäiset treffit Tinderissä tapaamansa miehen kanssa. Ensivaikutelma miehestä oli viestien perusteella enemmän kuin positiivinen, mutta totuus ilmeni vasta tavatessa: Pituus oli ystävälleni oikeastaan ainoa merkittävä kriteeri miehessä, ja tämä mies oli auttamatta liian lyhyt.

Koska juttu kuitenkin sujui ja viini virtasi, ei ystäväni pistänyt pahakseen tilanteen ajautuessa siihen pisteeseen, että vaatteet vähenivät samaa tahtia humalatilan nousun kanssa. Yllättäen seksi oli loistavaa, ja mies korvasi pituuden puutteensa enemmän kuin hyvin sängyn puolella.

Ystäväni aikoo nähdä miestä uudelleen. Niin ei olisi luultavasti käynyt, ellei kemia vällyjen välissä olisi osoittautunut liian kuumaksi sivuuttaa. Toisaalta tiedän myös tapauksia, joissa ensitreffit ovat jääneet viimeisiksi, kun pariskunnan kemia sängyn puolella on paljastunut olemattomaksi.

Mitä tästä opimme? Seksiä kannattaa ja jopa pitää harrastaa jo ensitapaamisella. Kemia tai sen puute paljastuu vääjämättä, kun pari siirtää keskustelunsa sanattomaan muotoon. Jos seksi ei suju lainkaan, kannattaa se selvittää heti – ennen kuin tuhlaa aikaansa useampiin treffeihin, joiden lopputulos olisi kuitenkin sama: pettymys kumppanin sänkytaitoihin.

Moni on varmasti eri mieltä kanssani. Joku toinen arvottaa kumppanin hyvät keskustelutaidot, hersyvän huumorintajun ja komean ulkomuodon seksitaitojen edelle. Jonkun mielestä seksi voi parantua ajan myötä, ja suhdetta pitäisi ainakin kokeilla, jos seksiä lukuunottamatta kaikki sujuu.

Itse en usko, että parisuhde voi toimia, ellei kemia makuuhuoneessa ole vähintäänkin yhtä hyvä kuin sen ulkopuolellakin. Enkä usko siihenkään, että kemia voisi yhtäkkiä ilmestyä intiimeihin puuhiin. Sitä joko on – tai sitten sitä ei ole.

Toki seksi varmasti paranee kerta kerralta, mutta ensimmäinen kerta sängyssä paljastaa pinnan alla piilevän totuuden siitä, onko kahden ihmisen välillä tarvittava yhteys.

Niin karulta kuin se kuulostaakin, niin hyppäämällä sänkyyn ensimmäisillä treffeillä selvität hetkessä sen, onko suhteella potentiaalia. Jatkoon – vai ei jatkoon?

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja