Tutkijat selvittivät, mikä miehissä viehättää naisia – yksi neuvo treffisovelluksiin pettyneille

Lauri käytti nettideittipalveluita 10 vuotta – mitä"Tinder-kulttuuri"tekee parinvalinnalle? 1:53
Mitä "Tinder-kulttuuri" tekee parinvalinnalle? Katso alla olevalta videolta, mitä mieltä pariterapeutti Elina Tanskanen ja pitkään tuloksetta nettideittaillut Lauri Kuparinen ovat.

Lähes kaksi miljoonaa seuranhakuprofiilia paljastivat tutkijoille, mikä merkitys rahalla ja koulutuksella on nykyisessä pariutumiskulttuurissa.

Tieteellisessä Human Nature -julkaisussa ilmestynyt uusi tutkimus osoittaa, että koulutus ja kovat tulot lisäävät netistä rakkautta etsivän henkilön viehätysvoimaa – etenkin jos on mies.

Havainto perustuu aineistoon 1,8 miljoonasta nettideittiprofiilista. Jokaisessa tutkitussa 24 maassa koulutus ja varakkuus nostivat henkilön kiinnostavuutta muiden käyttäjien silmissä. Miesten profiileissa piirteet lisäsivät vetovoimaa yli tuplasti verrattuna naisiin.

– Tämä saattaa heijastella sitä yleismaailmallista tosiasiaa, että naisilla on tapana etsiä romanttisilta kumppaneiltaan useammin sosiaalista statusta kuin miehillä, tutkimusta tehnyt evoluutiopsykologi Andrew Thomas brittiläisestä Swansean yliopistosta sanoo tiedotteessa.

Evolutiivisesta näkökulmasta naisten kannattaa alun alkaen hankkia kumppani, joka kykenee tukemaan heitä lasten kasvattamisessa. Tulosta ei siis voi pitää kovin odottamattomana.

Netistä rakkautta etsineille ei liene yllätys sekään, että tutkimuksen perusteella naiset saivat miehiä seitsemän kertaa enemmän huomiota sovelluksissa.

Naisilla on varaa nostaa rimaa

Tutkijat uskovat havaittujen sukupuolten välisten erojen juontavan juurensa mies- ja naiskäyttäjien erilaisiin intresseihin. Miehet etsivät useammin netistä rentoja seksisuhteita, kun taas naisten tähtäimessä on pidempi parisuhde.

Kun ilmiön yhdistää nettideittailulle leimalliseen monitulkintaisuuteen ja vaihtuvuuteen, tuloksena on ympäristö, jossa naiset hukkuvat seksiä hinkuvilta miehiltä saamiinsa viesteihin ja nostavat tämän vuoksi rimaansa.

Tutkija Thomas suositteleekin treffisovelluksiin pettyneitä miehiä etsimään rakkautta tai seksikumppania perinteisimmistä paikoista, joissa ihminen on mahdollista kohdata kasvotusten. Tällöin on heti alun alkaen mahdollista nähdä pintaa syvemmälle.

Alla olevalla videolla kerrotaan, miten pitäisi toimia, jos kumppanin kanssa ei tunnu olevan mitän yhteistä.

Lue myös:

    Uusimmat