Tutkimus paljasti tehokkaimmat flirttailukeinot – yksi ylitse muiden

Etsitkö sinkkuna seuraa netistä? Tähän listaan voit taatusti samaistua 0:53
KATSO VIDEO: Etsitkö sinkkuna seuraa netistä? Näihin asioihin voit taatusti samaistua!

Norjalais-amerikkalaisen tutkimustiimin löydökset kertovat, millaisia flirttailutapoja seksiseuraa tai parisuhdetta etsivien naisten ja miesten kannattaa käyttää.

Flirttailulla viitataan ihmisten väliseen sanalliseen tai sanattomaan viestintään, jonka tarkoituksena on osoittaa seksuaalinen mielenkiinto toista kohtaan. Aina flirttailun tavoite ei toki ole päästä harrastamaan seksiä – eroottisesti latautunut keimailu voi olla yksinkertaisesti tapa pitää hauskaa.

Ilo voi kuitenkin karista, jos flirttailun kohteelta ei saa vastakaikua. Vertaisarvioidussa Evolutionary Psychology -tiedejulkaisussa ilmestynyt tutkimus paljastaa, miten kiinnostavalle ihmiselle kannattaisi flirttailla pienentääkseen todennäköisyyttä tulla torjutuksi.

Tehokkaimmat flirttailutavat naisille ja miehille

Tutkijat kysyivät tuhannelta norjalaiselta ja amerikkalaiselta opiskelijalta, mitä mieltä he olivat erilaisista flirttailutaktiikoista. Vastauksista kävi ilmi, että ihmisen sukupuoli vaikuttaa siihen, mitä lähestymistapoja hänen kannattaa flirttailessa käyttää.

Jos sattuu olemaan lyhyttä seksisuhdetta etsivä nainen, tehokkain flirttailutapa on osoittaa olevansa vapaa seksuaalisessa mielessä. Sen sijaan huumori ei tässä yhteydessä juuri vaakakupissa paina, kuten eivät halaamisen tai poskelle pussaamisen tapaiset ystävälliset eleetkään. Viestin täytyy olla selkeä, jotta se menee perille.

Mikäli on pidempää suhdetta etsivä mies, kannattaa esimerkiksi baarissa tapaamalleen kiinnostavalle tyypille tarjota juoma ja osoittaa olevansa hauska. Anteliaisuudesta, sitoutumisesta ja huumorista kertovat vihjeet nimittäin osoittautuivat tutkimuksessa tehokkaiksi flirttailutavoiksi miehille.

Toisen vitseille nauraminen oli hyvä taktiikka sukupuolesta riippumatta, mutta erityisesti naisten näyttää olevan tärkeää korostaa kikatuksellaan pitävänsä potentiaalista kumppania hauskana. 

Tiedotteessaan tutkijat luonnehtivat huumoria "vahvimmaksi flirttailuaseeksi jokaiselle", mutta toteavat kuitenkin, ettei vitsailu ole välttämättä paras lähestymistapa. Tilannetta kannattaa lämmitellä ensin esimerkiksi katsekontaktin ottamisella ja hymyilyllä.

Flirttailutapojen tehokkuuteen eivät juuri vaikuttaneet vastaajan ikä, persoonallisuus, flirttailun tavoite tai viehättävyys. Tutkijat kuitenkin uskovat ihmisen persoonallisuuden vaikuttavat siihen, miten hän flirttailee.

Katso 30 sekunnin tietoisku: Mitä on hyperseksuaalisuus?

30 sekunnin tietoisku: MItä on hyperseksuaalisuus? 0:30
KATSO VIDEO: Mitä on hyperseksuaalisuus?

Lue myös:

    Uusimmat