Tutkijat selvittivät: Miehet onnellisempia parisuhteessa, jos uskovat olevansa hauskempia kuin kumppaninsa

Uhkaako tylsä arki suhdetta? Asiantuntija antaa vinkkinsä:"On ravitsevaa, tervettä ja oikeus ottaa omaa aikaa" 2:34
KATSO MYÖS: Uhkaako tylsä arki suhdetta? Asiantuntija antaa vinkkinsä: "On ravitsevaa, tervettä ja oikeus ottaa omaa aikaa".

Tutkijat selvittivät, että mies on heteroparisuhteessa onnellisempi, jos kokee olevansa kumppaniaan hauskempi.

Tuoreen tutkimuksen mukaan mies on onnellisempi parisuhteessa, jos kokee olevansa suhteessa hauskempi kuin nainen, kirjoittaa The New York Post.

– Ihmiset arvostavat hyvää huumorintajua mahdollisissa kumppaneissaan, puolalaisen Silesian yliopiston tutkijat kirjoittavat tutkimuksessaan.

Tutkijat pyrkivät selvittämään, millainen rooli huumorilla on nimenomaan pitkässä parisuhteessa. Science Directin julkaisemaan tutkimukseen osallistui 149 heteropariskuntaa, jotka olivat olleet yhdessä keskimäärin 7 vuotta.

Tutkimuksessa tarkasteltiin muun muassa sitä, kuinka usein pariskunnat vitsailivat keskenään, kuinka usein puoliso vitsaili ja kuinka usein toinen piti puolisonsa vitsejä hauskana.

Miehet onnellisempia naisen kanssa, joka yliarvioi puolisonsa vitsien laadun

Tutkijat havaitsivat, että pitkissä parisuhteissa miehet kertovat enemmän vitsejä kuin naiset ja pitävät vitsejään itse myös hauskempina. Miehet suosivat myös agressiivisempaa ja itseään vahvistavampaa huumoria kuin naiset. Tutkimuksen mukaan sekä miehet ja naiset nauravat kuitenkin myös omalla kustannuksellaan.

Tutkimuksen päätelmänä oli kuitenkin se, että hyvin helppo tapa ilahduttaa miestä parisuhteessa olisi antaa tämän ajatella olevansa se hauskempi osapuoli – huolimatta siitä, onko asia todellisuudessa niin.

Miehet vaikuttavat tutkimuksen mukaan olevan parisuhteessa onnellisempia, jos heidän kumppaninsa ajattelee omien vitsiensä olevan huonompia kuin miehen.

Toisaalta tutkijat havaitsivat, että puolisot nauroivat toistensa vitseille kuta kuinkin yhtä paljon.

– Nauru on ikään kuin palkinto, joka viestii parisuhteen tyytyväisyydestä kumppaneille, tutkimuksessa kirjoitetaa.

Tutkimuksen perusteella vitsailulla, naurulla, koetulla huumorin laadulla ja tyyleillä on vaikutusta sekä miehiin että naisiin pitkässä parisuhteessa.

– Seurustellessa huumori voi olla osoitus psykologisista piirteistä, romanttisesta kiinnostuksesta sekä samankaltaisista arvoista ja elämäntavoitteista, tutkimuksessa todetaan.

Huumorin todettiin olevan tärkeä "rakennusaine" myös pidempien parisuhteiden muodostumisessa.

Katso myös: Erikoishaastattelussa koomikko Anitta Ahonen – huumori auttaa yli vaikeidenkin aikojen

Erikoishaastattelussa koomikko Anitta Ahonen – huumori auttaa yli vaikeidenkin aikojen 14:56
Koomikko Anitta Ahoselle huumori on myös selviytymiskeino.

Lue myös:

    Uusimmat