Tutkimus selvitti, kuka näyttelee – tällaiset naiset teeskentelevät orgasmeja eniten: ”Ei ole mitään, mikä estäisi heitä”

Tuoreen tutkimuksen mukaan naisen ajatukset omasta sukupuolestaan vaikuttavat siihen, kuinka todennäköisesti hän valehtelee miehelle saaneensa orgasmin.

Suurin osa naisista on näytellyt saaneensa orgasmin vähintään kerran elämässään. On selitetty, että naiset teeskentelevät orgasmin esimerkiksi miellyttääkseen kumppaniaan.

Kaikki eivät kuitenkaan valehtele orgasmistaan partnerilleen. Tuore Archives of Sexual Behavior -tiedelehdessä julkaistu tutkimus esittää, että naisen ideologialla on merkitys siinä, näytteleekö hän orgasmin vai en.

Kyselytutkimukseen osallistui 462 brittiläistä heteronaista, joiden keski-ikä oli vajaat 40 vuotta. Osallistujat olivat olleet parisuhteessa vähintään neljän kuukauden ajan. Naisista 77 prosenttia kertoi teeskennelleensä orgasmin vähintään kerran.

Feministi ei feikkaa

Ne naiset, jotka kannattivat antifeministisiä arvoja, olivat elämänsä aikana teeskennelleet orgasmeja huomattavasti useammin kuin feministisiä arvoja kannattavat naiset. Antifeministisiin arvoihin kuului esimerkiksi se, että miehen vallan haastava nainen on manipuloiva ja turmiollinen.

Myös se, että nainen koki epämukavaksi lausua sanan ”klitoris” oli yhteydessä orgasmin teeskentelyn lisääntymiseen. Tämä viittaa siihen, että kommunikointi ja mukavuus omassa kehossaan lisää naisen halua edistää omaa seksuaalista nautintoaan.

Mitä lujemmin nainen uskoi, että hänen orgasminsa oli edellytys miehen seksuaaliselle tyydytykselle, sitä todennäköisemmin hän näytteli orgasmeja.

– Antifeministisiä arvoja kannattavilla naisilla ei ole mitään, mikä estäisi heitä teeskentelemästä orgasmia, siinä missä feministisen maailmankuvan omaksuneet naiset eivät teeskentele orgasmia, koska se on vastoin ajatusta naisten oikeudesta nautintoon ja avoimeen keskusteluun seksistä, Queensin yliopiston tutkijatohtori Emily A. Harris sanoo Psypost-verkkolehdelle.

Harris huomauttaa, että syyt orgasmin teeskentelemiselle ovat kuitenkin monitasoiset ja saattavat vaihdella myös seksuaalisen suuntautumisen mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat