Tutkijat huomasivat tyydyttävän seksin vaikutuksen terveyteen: Mitä parempi orgasmi, sitä parempi verenpaine?

Säännöllisen seksin havaittiin olevan apu verenpaineongelmiin.

Säännöllisellä seksillä on todettu olevan lukuisia terveyshyötyjä, mutta Georgian osavaltionyliopiston tutkimuksesta selvisi, että säännöllistä, tyydyttävää seksiä harrastaneilla on kaiken muun hyvän lisäksi matalampi verenpaine. 

Sexual Medicine -julkaisussa esitellyn tutkimuksen todellinen tarkoitus oli selvittää, vaikuttaako seksi seuraavan päivän treenisuoritukseen. Osallistujat harrastivat seksiä käyttäen samalla sydänmonitoria. Seksin jälkeen osallistujat arvioivat orgasminsa voimakkuuden.

Osallistujien systolinen paine oli keskimäärin 115mmHg testin alussa. Seksin jälkeen se putosi jopa 17 mmHg. Pudotus vastaa samanlaista parannusta, jota tutkijat odottaisivat nesteenpoistolääkkeiltä. 

"Hyvä seksi" on tutkijoiden mukaan kuitenkin subjektiivinen käsite. Tutkimuksessa kuitenkin huomattiin, että mitä nautinnollisempi orgasmi, sitä matalampi verenpaine oli yhdyntää seuraavana päivänä. Joten mitä parempi orgasmi, sitä parempi verenpaine. 

Siitä tutkijat eivät löytäneet todisteita, että seksi olisi vaikuttanut seuraavan päivän treenisuoritukseen.

Tutkijat päättelivät, että läheisyyden tunteesta vastaava, seksin jälkeen vapautuva kemikaali, oksitosiini, aiheuttaa myös positiivisen vaikutuksen verenpaineeseen.

Myös vuonna 2006 Biological Psychology -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan säännöllistä seksiä harrastavilla oli matalampi verenpaine kuin niillä, jotka eivät päässeet yhtä usein heiluttelemaan peittoja.

Lähteet: Metro, The Sun

Lue myös:

    Uusimmat