Mies! Nämä asiat tapahtuvat, jos et harrasta vähään aikaan seksiä

Säännöllinen seksi kannattaa. Mutta mitä tapahtuu, jos petijumppa on tauolla pidemmän aikaa?

Säännöllisellä seksillä on todistetusti lukuisia hyötyjä, mutta aina seksin harrastaminen ei ole mahdollista. Mutta mitä oikeastaan kehollesi tapahtuu, jos peittoja ei tule heiluteltua pitkään aikaan?

Miehille suunnattu Men's Health -sivusto listasi miehille kuusi asiaa, jotka ovat  seurausta seksittömyydestä.

1. Tauon jälkeen on vaikeampaa käydä tositoimiin

Vuonna 2008 American Journal of Medicine -julkaisussa esiteltiin tutkimus, jonka mukaan ne viisi-, kuusi- ja seitsemänkymppiset miehet, jotka eivät olleet seksuaalisesti aktiivisia kärsivät todennäköisemmin erektiovaikeuksista.

Jos seksikumppania ei ole, ei hätää. Tässä asiassa myös omin käsin voi päästä onneen. Tutkimuksen mukaan pelkkä säännöllinen ejakulaatio auttaa lievittämään seksittömyyden vaikutuksia.

2. Jos et edes masturboi, eturauhassyövän riski kasvaa

Jos kuiva kautesi ulottuu myös itsetyydytykseen, tietää se tutkimusten mukaan huonoa terveytesi kannalta. Useiden tutkimusten mukaan usein ja säännöllisesti tapahtuva ejakulaatio (ainakin 4,6–7 kertaa viikossa) on yhteydessä pienempään sairastusmisriskiin koskien eturauhassyöpää.

3. Verenpaine voi nousta korkeuksiin

Biological Psychology -julkaisussa vuonna 2006 esitellyn tutkimuksen mukaan säännöllistä seksiä harrastavilla oli matalampi verenpaine kuin niillä, jotka eivät päässeet yhtä usein heiluttelemaan peittoja.

4. Stressaannut enemmän

Seksi saa olon tuntumaan rentoutuneemmalta. Hermotutkija Debra W. Soh kertoi Men's Health -sivuston haastattelussa, että orgasmin aikana vapautuu endorfiineja, jotka auttavat parantamaan mielialaa.

– Joten jos sinulla on tapana käyttää seksiä stressistä selviämiseen, kuiva kausi voi olla tuplasti turhauttavampi, hän totesi.

5. Immuunijärjestelmäsi heikentyy

Erään tutkimuksen mukaan orgasmit ovat erittäin hyödyllisiä immuunijärjestelmän kannalta. Psykologien, Carl Charnetskin ja Francis Brennan. Jr:n, tutkimuksessa pyydettiin sylkinäytteitä ihmisiltä, jotka harrastivat seksiä 1–2 kertaa viikossa. Näytteissä havaittiin olevan todella paljon vasta-aine immunoglubuliini A:ta, joka ehkäisee flunssaa.

6. Työsuorituksesi heikkenee

Oregonin yliopiston tutkimuksen mukaan ne pariskunnat, joilla on aktiivinen seksielämä, olivat töissäkin paljon onnellisempia. Ihmiset raportoivat positiivisempaa suhtautumista töihin harrastettuaan seksiä. Lisäksi he olivat myös sitoutuneempia töihinsä. Työntekijän aktiivisesta seksielämästä oli tämän tutkimuksen mukaan siis hyötyä myös yritykselle.

Lähde: Men's Health

***

Lue myös:

    Uusimmat