Mainos

Tutkijaryhmä selvittämään Namibian lentotörmäystä

Saksalais-amerikkalainen tutkijaryhmä ryhtyy selvittämään Namibian rannikon lähistöllä sattunutta lentoturmaa. Kahden sotilaskoneen uskotaan törmänneen toisiinsa lauantaina sattuneessa onnettomuudessa. Saksan ilmavoimien tutkijaryhmä on jo Namibiassa. Amerikkalaisryhmän odotetaan saapuvan lähipäivinä.

Amerikkalainen C-141 ja saksalainen Tupolev katosivat samaan aikaan lauantaina. Saksalaisessa Tupolev-154 -kuljetuskoneessa oli 24 ihmistä ja amerikkalaiskoneessa yhdeksän ihmistä. Saksalaisen ja amerikkalaisen kuljetuskoneen uskotaan törmänneen toisiinsa noin 11,6 kilometrin korkeudessa noin 160 kilometriä Pohjois-Namibian rannikosta länteen.

Yhdysvaltain puolustusministeriö kertoi myöhään eilen, että amerikkalainen avaruussatelliitti havaitsi kirkkaan valoilmiön Afrikan rannikolla lauantaina kello 18.10 Suomen aikaa. Puolustusministeriön lehdistöedustajan Ken Baconin mukaan valoilmiö oli sentyyppinen, että se on saattanut syntyä lentokoneen räjähtäessä.

Lentokoneiden jäännöksiä ja turmassa menehtyneiden ruumiita on jo etsitty jo useiden päivien ajan. Namibian rannikolta on löydetty kummankin koneen osia, mutta vainajia on löytynyt tähän mennessä vain yksi. Etsintöihin osallistuu ainakin 15 lentokonetta, laivoja ja 265 ihmistä Saksasta, Namibiasta, Etelä-Afrikasta, Ranskasta ja Yhdysvalloista.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.