YK: Rafahista paennut yli 100 000

Rafahista paennut jo yli 100 000 ihmistä.

YK:n lastenjärjestö Unicefin mukaan yli satatuhatta ihmistä on paennut Rafahin kaupungista Gazan eteläosassa. YK:n humanitaaristen asioiden koordinointitoimiston OCHA:n mukaan paenneita on jo yli 110 000. Järjestöjen edustajat kertoivat asiasta tänään videoyhteydellä Rafahista.

Rafahissa on reilusti toista miljoonaa ihmistä, jotka ovat paenneet Israelin sotatoimia muualta kaistalta. Israel on määrännyt ihmisiä poistumaan kaupungin itäisistä osista rajatuksi kuvailemansa operaation tieltä.

OCHA:n edustajan Georgios Petropouloksen mukaan useimmat Rafahista paenneet ovat joutuneet siirtymään jo viisi tai kuusi kertaa Gazan taisteluiden alettua.

Unicefin edustaja Hamish Young vaati, ettei Israel hyökkäisi Rafahiin. Lisäksi hän vaati polttoaineen ja avustustarvikkeiden välitöntä tuomista Gazan kaistalle.

– Kuljin eilen al-Mawasin alueella, jolle Rafahista evakuoitavia ihmisiä on käsketty siirtymään, Young kertoi videoyhteydellä.

– Al-Mawasin hiekkadyyneillä on jo riveittäin väliaikaisia majoituksia, ja telttojen ja pressujen välissä liikkuminen käy yhä vaikeammaksi, hän lisäsi.

Rafahiin kohdistui varhain perjantaina tykistöiskuja, Gazan kaistalla olevat AFP:n toimittajat kertovat.

Muun muassa Yhdysvallat on vedonnut Israeliin, jotta se ei hyökkäisi Rafahiin.

Lue myös:

    Uusimmat