Mainos

Turun koulupaloa epäillään tuhopoltoksi

Poliisi epäilee tuhopolttajan iskeneen viime yönä Turussa, Aunelan puisella ala-asteen koululla. Palossa ehti tuhoutua jokseenkin täydellisesti koulun 700 neliön siipiosa. Samainen koulurakennus yritettiin polttaa myös toukokuun alussa ja paloa tutkitaan tuhopolttona. Viime öisestä tuhosta huolimatta koulun kaksi ja puolisataa oppilasta voivat aloittaa syyslukukauden omassa koulussaan.

Turun koulupalo, palomies sammuttaa 050899

Jyrkkälän Aunelan koulun yksi siipi ehtii palaa maantasalle ennenkuin palo saatiin hallintaan. Rakennus sijaitsee metsän vieressä ja palon pelättiin leviävän myös maastoon.

Koulun 250 oppilasta voivat kuitenkin aloittaa syyslukukauden omassa koulussaan. Palossa tuhoutui jokseenkin täydellisesti rakennuksen noin 700 neliön siipiosa, jossa oli kuusi luokkatilaa, ATK-luokka ja koulun terveydenhoitotilat. Tuhoutunut osa on sama, joka vaurioitui tulipalossa tämän vuoden toukokuussa. Keväistä paloa tutkitaan edelleen tuhopolttona.

Toukokuussa vaurioituneen osan korjaustyöt olivat juuri käynnistymässä. Varsinaista korjausta ei kuitenkaan vielä oltu ehditty aloittaa. Koulun irtain omaisuus oli jo aikaisemmin siirretty pois nyt tuhoutuneista tiloista. Aunelan ala-asteen rehtori Timo Kalske kertoo, että koulutyö piti aloittaa kevään palolta säästyneessä osassa ensi viikon tiistaina.

-Tämän aamun palo ei aiheuta muutoksia tehtyihin ratkaisuihin, koska edelliseltä palolta säästyneessä osassa ei nyt tullut vaurioita. Kalske arvelee, että koulun kymmenen luokkaa joutuvat toiminaan melkoisessa ahtaudessa koko syyslukukauden ajan.

-Hyvin todennäköistä on, että korjatut tilat saadaan käyttöön aikaisintaan kevätlukukauden alussa. Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä. Kalskeen mukaan tuli ei ole kuitenkaan voinut päästä irti esim. edellisen palon korjauksesta, koska mm. hitsaustöitä ei vielä oltu aloitettu.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.