Mainos

Turmabussin kuljettajan veressä alkoholia

Vihdin poliisi tutkii, syyllistyikö Nummi-Pusulan turmabussin kuljettaja rattijuoppouteen. Hän puhalsi toissailtana onnettomuuspaikalla poliisin alkometriin 0,38 promillen lukemat, kun rattijuopumuksen raja on puoli promillea.

- Bussinkuljettaja oli kuitenkin lähtenyt liikkeelle Turusta puolisentoista tuntia aiemmin, jolloin hänellä oli ollut veressä alkoholia enemmän kuin onnettomuuden tapahtuessa, kertoi tutkinnanjohtaja rikosylikonstaapeli Jarmo Ylitalo.

Laboratoriotutkimuksissa ja ns. takaisinlaskennalla selvitetään onnettomuusbussia kuljettaneelta mieheltä otetusta verinäytteestä, ylittyykö rattijuopumussyytteen edellyttämä raja. Tutkinnanjohtajan mukaan paikalla puhallettu promillemäärä ei ole rangaistava.

Bussin kuljettaja siirrettiin eilen Lohjan sairaalasta Turkuun. Vihdin poliisi lähettää jatkossa Turun poliisille pyynnön kuulustella häntä. Poliisi kuulee onnettomuuden johdosta lisäksi ojaanajossa loukkaantuneita ja lähellä kuljettajaa olleita matkustajia.

Tutkinnanjohtaja Ylitalo listaa onnettomuuden syiksi kolme mahdollista vaihtoehtoa. Ne ovat sairauskohtaus, nukahtaminen tai ajovirhe.

Toistakymmentä matkustajaa loukkaantui bussin ojaanajossa ykköstiellä Nummi-Pusulassa toissailtana. Onnettomuus tapahtui valoisaan aikaan suoralla tieosuudella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.