Mainos

Turkissa osoitettu mieltä hallitusta vastaan

Tuhannet mielenosoittajat ovat kerääntyneet Turkissa Istanbulin kaduille osoittamaan mieltään maan hallitusta vastaan. Mielenosoittajat eivät ole tyytyväisiä siihen, miten hallitus on hoidellut Turkin talouskriisiä.

Turkki

Mielenosoittajat vaativat iskulauseissaan lisää työpaikkoja ja tuomitsivat Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n. IMF tuki alkuvuodesta hallituksen inflaation vastaista ohjelmaa, joka kuitenkin epäonnistui sisäpoliittisen kiistelyn vuoksi. IMF tuki alkuvuodesta Turkin hallituksen inflaation vastaista ohjelmaa, joka kuitenkin epäonnistui helmikuussa sisäpoliittisen kiistelyn vuoksi. Sen jälkeen Turkin liira jouduttiin päästämään kellumaan ja se on siitä lähtien menettänyt lähes puolet arvostaan. Hinnat ovat kriisin myötä nousseet räjähdysmäisesti ja työttömyys kasvanut.

Samaan aikaan, kun mielenosoittajat kerääntyivät kaduille Turkin valtiovarainministeri Kemal Dervis julkaisi uuden elvytysohjelman, jonka tarkoituksena on nostaa Turkki jälleen jaloilleen.
-Tavoitteemme on saada Turkki nopeasti takaisin sille kasvu-uralle, jonka se ansaitsee, Dervis sanoi. Samalla hän varoitti, että kasvu on pitkänajan hanke.

Aiemmin Dervis sanoi Turkin tarvitsevan ulkomaista apua 10-12 miljardin dollarin arvosta. Hän on neuvotellut avusta IMF:n kanssa.
-Meillä on monista asioista jo sopimus, mutta joistakin kysymyksistä joudutaan vielä keskustelemaan, hän kertoi. Yksi tällaisista kysymyksistä on juuri ulkomaisen avun suuruus. Dervisin mukaan nyt julkaistu elvytysohjelma ei ole pelkästään vakauttamista, vaan "meidän kaikkien on kiristettävä vyötä".
(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.