Turkin presidentti: Emme hyväksy Suomea ja Ruotsia Natoon – "ei kannata vaivautua Turkkiin taivuttelemaan"

Turkilta vaatimuksia kesken Suomen ja Ruotsin Nato-prosessin – tutkija näkee kolme mahdollista skenaariota lopputuloksesta 1:15
Turkilta vaatimuksia kesken Suomen ja Ruotsin Nato-prosessin – tutkija näkee kolme mahdollista skenaariota lopputuloksesta.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoo, ettei Turkki tule puoltamaan Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyyttä.

Presidentti sanoi jo aiemmin, ettei hän pidä maiden hakemuksia myönteisenä asiana.

Erdogan syyttää jälleen Suomea ja Ruotsia siitä, etteivät maat hänen näkemyksensä mukaan ole selkeästi asettuneet vastustamaan terrorismia.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on sanonut, että Suomen ja Ruotsin edustajien "ei kannata vaivautua" matkustamaan Turkkiin, koska Turkki ei tule muuttamaan mieltään ja puoltamaan maiden Nato-jäsenyyttä. Asiasta uutisoi valtiollinen Anadolu-uutistoimisto.

Turkki on muun muassa ilmoittanut vaatineensa Ruotsia ja Suomea luovuttamaan 33 henkilöä Turkkiin epäiltynä yhteyksistä terrorismiin. Ulkoministeri Haavisto on todennut, että Suomessa asiaa käsiteltäisiin Suomen lakien mukaisesti, jos tällainen vaatimuslista tulisi

Turkki on antanut kommentteja Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydestä sekä puolesta tai vastaan.

TT:n mukaan Ruotsin ulkoministeri Ann Linden on määrä matkustaa Turkkiin lähiaikoina selvittämään Turkin vastalauseita Nato-jäsenyyteen liittyen. Kansainvälisten uutistoimistojen mukaan Turkkiin ovat kuitenkin matkalla diplomaattidelegaatiot Suomesta ja Ruotsista. Vierailua isännöivät myös Turkin ulkoministeriön edustajat, ei ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg on kuitenkin vakuuttanut, että Turkki ei estä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä.

Juttua ja otsikkoa korjattu: Erdogan ei sanonut, että ministerien on turha tulla neuvottelemaan Nato-jäsenyydestä, vaan puhui maiden delegaatioista.

Juttua päivitetty 21.08: Kansainvälisten uutistoimistojen mukaan myöskään Ruotsin ulkoministeriö ei ole menossa Turkkiin.

Turkki esitti vaatimuksia Natoon hakevalle Suomelle ja Ruotsille – asiantuntija perkaa uhittelun syitä 15:22
Turkki esitti vaatimuksia Natoon hakevalle Suomelle ja Ruotsille – asiantuntija perkaa uhittelun syitä.

Lue myös:

    Uusimmat