Mainos

Turkin EU-jäsenyys arveluttaa suomalaisia

15:00

MTV3:n teettämän kyselyn mukaan lähes seitsemän kymmenestä suomalaisesta vastustaa Turkin liittymistä unioniin, vaikka maa täyttäisi jäsenyysehdot.

Suomalaisten mielipiteet Euroopan unionin laajentumisesta jakaantuivat MTV3:n kyselyssä eri maiden välillä selvästi. Mieluisin uusi jäsen suomalaisille on Islanti. Valtaosa vastaajista ottaisi jäsenyyttä vielä harkitsevan Pohjoismaan mukaan unioniin. Vastustajien määrä jäi alle kymmenesosaan.

Kysymykseen "Tulisiko Turkki hyväksyä EU-jäseneksi, kun se täyttää jäsenyysvaatimukset" vastaus oli tyly. Lähes seitsemän vastaajaa kymmenestä ilmoitti vastustavansa Turkin liittymistä unioniin. Jäsenyyden puolella oli vain yksi viidestä.

Balkanin maat koetaan kaukaisina

Myös entisen Jugoslavien maiden mukaantuloon näytetään suhtautuvan nihkeästi, vaikka Montenegro, Serbia ja Makedonia ovat jo virallisesti ehdokasmaita. Lähes puolet vastaajista ei hyväksyisi Länsi-Balkanin maista mukaan yhtäkään. Vain osan maista unioniin huolisi noin joka viides, ja sama määrä vastaajia toivottaisi tervetulleiksi koko joukon.

Merkittäviä eroja vastauksissa ei eri ikäryhmien tai eri alueilla asuvien välillä ollut, eikä koulutuskaan kyselyssä näkynyt.

Merkillepantavinta lienee, että viidesosa alle 24-vuotiaista ei osannut ottaa laajentumiskysymyksiin kantaa lainkaan.

Think If Laboratories Oy toteutti kyselyn verkkopaneelina 27.6. - 3.7 välisenä aikana. Kyselyyn vastasi 1.760 henkilöä. Vastaajat ovat iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen edustava otos täysi-ikäisistä suomalaisista. Tulosten virhemarginaali on ± 3 %.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.