Mainos

Tuore Miss Suomi Alina Voronkova neuvoo nuoria: "Jos olet tullut kiusatuksi, sano se ääneen"

7:06

Miss Suomi Alina Voronkova on ottanut vastaan voittonsa aiheuttaman kohun rauhallisin mielin. 

Tuore Miss Suomi Alina Voronkova vieraili keskiviikkona 3. lokakuuta Huomenta Suomen sohvilla. Voronkova kruunattiin Suomen kauneimmaksi naiseksi lauantaina 29. syyskuuta Billnäsin ruukilla. 

Venäläistaustaisen Voronkovan voitto aiheutti heti viikonloppuna suuren somekohun. Voronkova puhui jo ennen voittoaan avoimesti kokemastaan koulukiusaamisesta. Nainen joutui lapsuudessaan kiusatuksi, sillä hänen äitinsä on inkeriläinen ja isänsä venäläinen.

– Olen ottanut vahvasti esillä tämän koulukiusaamistaustani ja haluan korostaa sitä, että minua kiusattiin rotusyrjinnän takia, mutta sitä kiusaamista voi olla ihan ulkonäköpaineiden sun muiden takia. Niin haluan olla rohkaiseva esimerkki siinä, että muistakaa puhua siitä: jos olet tullut kiusatuksi, niin sano se ääneen.

Voronkova kertoo olleensa valmistautunut jonkin näköiseen kohuun, mutta hän ei osannut odottaa sen iskevän näin vahvasti. Missikandidaatit saivat kiertueensa aikana Voronkovan mukaan somekoulutusta. Hän kertoo, ettei ole koskaan lukenut some- tai keskustelupalstojen kommentteja, eikä aio vastaisuudessakaan tehdä niin.

– Siellä on ihan täysin tuntemattomia ihmisiä kirjoittamassa vaikka mitä, joka ei minua ihan hirveästi hotkauta. Niin tässä sitä ollaan.

– Tietysti tämä aiheuttaa kohua, koska minulla on sukunimi, joka on vahvasti minua ja se viittaa itään päin. En voi sille mitään, se tuottaa ihmisissä mielipiteitä ja saakin tuottaa, Voronkova linjaa.

Voronkova kertoo saaneensa yhteydenottoja venäläisiltä mediatahoilta, jotka ovat kiinnostuneet kuulemaan naisen taustoista ja siitä, kuinka hän on päätynyt Miss Suomeksi. Lisäksi venäläisiä medioita on kiinnostanut kuulla millainen asema Suomessa on niillä, jotka puhuvat Venäjää toisena äidinkielenään tai ovat muuttaneet Venäjältä Suomeen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja