Mainos

Tuore HS-gallup: Demarit taas puoluekyselyn johdossa - Antti Rinne: "Kuulostaa kivalta"

Tuoreessa Helsingin Sanomien puoluekyselyssä SDP:n kannatus on noussut yli 22 prosentin. 

Kärkikolmikko on muuten tuttu. SDP ykkösenä 22,1 prosentin kannatuksella. Kokoomus toisena 20,2 prosentilla ja alamäessä yhä oleva keskusta, jota äänestäisi 15,3 prosenttia vastaajista, jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt. Huomioitavaa on, että kokoomuksen kannatus on hieman noussut ja demareiden ja kokoomuksen ero mahtuu virhemarginaalin sisään.

Tuoreista gallupluvuista SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on mielissään. 

– Kuulostaa kivalta, Rinne sanoi Porissa Helsingin Sanomille. Mies kuitenkin myös muistuttaa, että kyse on vain gallupista.

Neljäntenä HS-gallupissa oli vihreät 13,2 prosentin kannatuksella. Vasemmisto oli viides 9,6 prosentilla ja perussuomalaiset kuudensia 7,8 prosentilla.

Helsingin Sanomat kertoo, että ainoastaan SDP:n, vasemmistoliiton ja kristillisdemokraattien kannatuslukemat ovat tuoreessa mittauksessa kasvaneet ja nekin vain hitusen. Muiden ovat laskeneet.

Tutkimuksen toteutti Helsingin Sanomille Kantar TNS ja se haastatteli 2 516 henkilöä 11.6.–12.7.2018 välisenä ajanjaksona. Tutkimuksen virhemarginaali on suurimpien puolueiden kohdalla noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja