Mainos

Tuomioja ei aio puuttua historiantulkintoihin

Ruotsalainen kirjailija passitti äskettäin koko Suomen ulkoministeriötä historian peruskurssille, koska Suomi ei ole myöntänyt läheistä sotilaallista liittolaisuuttaan natsi-Saksan kanssa.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja aikoo pysyttäytyä erossa Ruotsissa herätellystä keskustelusta Suomen sodanaikaisesta historiasta. Hän kertoo olevansa vakaasti sitä mieltä, ettei ole hallitusten, parlamenttien tai viranomaisten asia ryhtyä auktorisoimaan "oikeita" saatikka kriminalisoimaan "vääriä" historiantulkintoja.

- Tämä koskee myös Suomen sodanaikaista suhdetta Saksan valtakuntaan. Osallistun kyllä historiantutkijana tarpeen mukaan tällaiseen keskusteluun, mutta en ulkoministerinä, Tuomioja kirjoittaa nettipäiväkirjassaan.

Ruotsalainen kirjailija Henrik Arnstad passitti äskettäin koko Suomen ulkoministeriötä historian peruskurssille. Hän kirjoitti Svenska Dagbladetin keskustelusivulla, että 61 vuotta sodan päättymisen jälkeen Suomi ei ole myöntänyt läheistä sotilaallista liittolaisuuttaan natsi-Saksan kanssa.

Arnstad arvosteli erityisesti Suomen ulkoministeriön valtiosihteeriä Pertti Torstilaa. Tämä moitti Ruotsin Sotatiedeakatemiassa marraskuussa pitämässään alustuksessa Arnstadin kirjaa Ruotsin sodanaikaisesta ulkoministeristä Christian Güntherista surulliseksi todisteeksi historiallisen perspektiivin puutteesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.