Mainos

Tuomioja: Aktivistin tutkintavankeus ei vastaa suomalaista oikeuskäytäntöä

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) ihmettelee ympäristöjärjestö Greenpeaceen kuuluvan suomalaisaktivistin saamaa tutkintavankeuspäätöstä Venäjällä.

Aktivisti Sini Saarela määrättiin tänään Murmanskissa kahdeksi kuukaudeksi tutkintavankeuteen siksi ajaksi, kun Venäjän viranomaiset tutkivat järjestön aktivistien toimintaa. Öljynporausta Jäämerellä vastustaneita Greenpeace-aktivisteja syytetään merirosvouksesta ja rikollisesta toiminnasta.

– Kyllähän tämä kuulostaa tarkemmin vielä yksityiskohtia tuntematta hyvinkin kovalta päätökseltä jo ihan tutkintavankeudenkin osalta. On hyvin vaikea ymmärtää, että tässä olisi kysymys mistään merirosvouspykälistä, Tuomioja sanoi MTV3 Uutisille.

– Ei kyllä tämä vastaa suomalaista oikeuskäytäntöä.

Tuomiojan mukaan ulkoministeriö on seurannut tarkasti Saarelan oikeudenkäyntiä ja tilanteen kehitystä. Suomalaisaktivistiin on oltu yhteydessä myös suoraan, ja hän on saanut konsuliapua.

Lisäksi ulkoministeriö on pitänyt yhteyttä kaikkiin muihin maihin, joiden kansalaisia on samassa oikeusprosessissa mukana.

– Kunhan nyt saamme tarkemmat tiedot, niin katsomme, onko tässä reagoitava. Kysymys on kuitenkin oikeusprosessista, joka vie joka tapauksessa oman aikansa. Jos siinä näyttää olevan jotain sellaista, joka ei vastaa yleistä oikeuskäytäntöä ja kansainvälistä oikeutta, niin tulemme siihen puuttumaan.

(MTV3)

14:13

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.