Tuomas Virkkunen tylyttää Real Madridin viime vuoden jättihankintaa: "Zidane olisi varmasti odottanut enemmän kuin pelkkää kuntopyörän polkemista"

10:58
Mitä Tuomas Virkkunen sanoo FC Barcelonasta ja Lionel Messin otteista? Millaista El Clasicoa hän odottaa? Katso koko haastattelu videolta.

Tänään Espanjan jalkapalloliigassa pelattavaan FC Barcelonan ja Real Madridin väliseen El Clasicoon lähdetään sanalla sanoen kummallisista asetelmista. Barcelonalla on ollut turbulenssinsa Lionel Messinkin kanssa selviteltävänä, ja Real Madrid on rämpinyt tuoreeltaan karusti tuloksena kaksi kammottavaa tappiota peräjälkeen. C Moren selostaja Tuomas Virkkunen kääntää katseensa etenkin Real Madridin päävalmentaja Zinedine Zidaneen.

Laineet löivät pitkään voimakkaammin Barcelonan ympärillä, kun kohua riitti seurasta jo lähtökuopissa olleen Lionel Messin ympärillä. Seura ei kuitenkaan suostunut luopumaan argentiinalaisesta supertähdestä, ja niin Messi pelaa Kataloniassa ainakin vielä tämän kauden.

Real Madridin kohdalla katseet ovat nyt kääntyneet seuran umpisurkeisiin peliesityksiin. Viime lauantaina joukkue taipui La Ligassa sarjanousija Cadizille, ja keskiviikkona koronan kourima ukrainalaisjoukkue Shahtar Donetsk kävi hakemassa Mestarien liiga -voiton Madridista käytännössä kakkosjoukkueellaan.

– Realin tilanne on ollut stabiilimpi koko ajan, mutta nyt tämän viimeisen viikon aikana Zidanen paketti on ollut enemmän tai vähemmän hajoamaisillaan. Nyt on se hetki, kun katastrofaalisten Cadiz- ja Shahtar-tappioiden jälkeen katsotaan Zidanen luonnetta ja kovuutta, miten hän saa tämän laivan vielä kääntymään, Tuomas Virkkunen ruotii.

Selostaja alleviivaa, että kyse ei ole vain kahdesta huonosta ottelusta, vaan Real on elänyt hänen nähdäkseen illuusiossa koko alkukauden. Pistepotti on karttunut, vaikka pelilliset ongelmat ovat paistaneet kauas.

– Se ei ole ollut vakuuttava. Ei se ollut viime kaudellakaan, kun se voitti Espanjan mestaruuden. Ero viime kauteen varsinkin koronabreikin jälkeisestä ajasta on minun mielestäni ollut se, että silloin tuli paljon nollapelejä ilman että vastustaja pääsi kunnon tekopaikoille. Nyt alkukaudella, vaikka tulokset ennen tätä katastrofiviikkoa ovatkin olleet hyviä, vastustaja on päässyt jokaikisessä pelissä todella hyville maalintekopaikoille.

Real onkin saanut suuresti kiittää myös maalivahtiaan Thibaut Courtoisia, jolta on Virkkusen laskuissa nähty yhdestä kolmeen loistotorjuntaa per matsi.

– Niiden jälkeen Real on kyennyt onnekkaillakin maaleilla kääntämään vielä pelejä, kuten Valladolidiakin vastaan tapahtui.

Mitä löytyy?

Kuten Virkkunen viittasi, nyt mitataan Real Madridin päävalmentajaa Zinedine Zidanea. Aiempi liito ja saavutukset ovat historiaa, kun käsillä on tämä hetki ja vaikeudet siinä.

– Tämä ei voi olla nyt pelkästään sitä, että hyvää fiilistä ja nyt mennään. Nyt on löydettävä jotain muutakin. On iskostettava tuohon tähtiryhmään se, että jokaikisessä pelissä pitää oikeasti tapella.

El Clasico helpottaa toisaalta tässä: Barcelonaa vastaan tuskin on syttymisvaikeuksia. Mutta mitkä ovat pelilliset aseet? Zidane on veivannut Realin ryhmitelmää ja pelin osasia, mikä on Virkkusesta näyttänyt siltä kuin luotsi ei itsekään tietäisi, mikä toimii parhaiten.

Supertähtiä kyllä on. Mutta Virkkunen katsoo tätäkin osastoa kriittisesti ja nostaa tikunnokkaan viimevuotisen jättihankinnan, Chelseasta tulleen Eden Hazardin.

– Siitä yhdestä viime vuosien isosta galactico-hankinnasta, Eden Hazardista, Zidane olisi varmasti odottanut pikkaisen enemmän kuin pelkkää kuntopyörän polkemista, Virkkunen tylyttää.

Real Madrid on tällä hetkellä La Ligassa kolmantena, Barcelona kymmenentenä. Realilla on viidestä ottelusta kasassa kymmenen pistettä, Barcelonalla neljästä pelistä seitsemän pinnaa.

FC Barcelonan ja Real Madridin välinen ottelu käynnistyy tänään lauantaina kello 17.00. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä C More Sport 1 -kanavalla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja