Simo Valakari latasi Real Madridille täyslaidallisen – ei voinut käsittää jättiseuran touhua: "Tuo on rikollista"

C Moren asiantuntija Simo Valakari antoi palaa, kun Shakhtar Donetsk karkasi 3–0-taukojohtoon Real Madridin vieraana jalkapallon Mestarien liigassa. Real taipui lohkovaiheen avausottelussa ukrainalaisille karusti lopulta 2–3.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Morella

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Shakhtarin lähtökohdat otteluun olivat kaukana ideaalista, kun joukkueella oli koronaviruksen jäljiltä kymmenisen avainpelaajaa sivussa. Se pelasi Madridissa käytännössä kakkosmiehistöllään.

Mutta mitä vielä. Real Madridin pakka levisi pitkin avausjaksoa täysin, ja Shakhtar hyödynsi kriittisillä alueilla avautuneet tyhjät tilat. Se höyrysi peräti 3–0-taukojohtoon, pelitapahtumiin nähden ansaitusti.

– Ennen kuin aletaan puhua Realin pelaamisesta, minun on pakko sanoa tämä. Minä ymmärrän, että on ollut repaleinen, lyhyt preseason. On paljon pelejä, peliruuhka, ja kierrätetään pelaajia. Ottelu pelataan harjoitusstadikalla, ja vastassa on vastustaja, jonka piti olla ihan kävelyjuttu. Mutta ei, ei mihinkään futispeliin voi mennä tuolla asenteella. Tuo on rikollista, tuo ei ole jalkapallon kunnioittamista, Valakari tylytti Realia.

Asiantuntija Sami Hyypiä komppasi, että Realin pelaajien pitää katsoa peiliin.

– Tosi löysää pelaamista. Tuntuu, että tuo puolustuslinjakin on ihan joka paikassa, Hyypiä sanoi.

"Come on, ei tämä ole mahdollista"

Simo Valakarin Real-ryöpytys jatkui intensiivisenä.

– Haluaisin tietää, miten Real oli valmistautunut – ei mitenkään. Todennäköisesti he tulivat treeniverkkareilla kotoa suoraan tähän peliin. Pelataan tsämppäripeli pois ja pannaan ajatuksemme viikonlopun El Clasicoon. Ei jalkapallo toimi niin. Et sinä voi yksin pelata tuolla. Mitä nuo pelaajat tekevät tuolla kentällä?

– Kehuin ennen matsia (Zinedine) Zidanea, että hän on hyvä valmentaja pelaajien kanssa. Kierrättää pelaajia, on hyvä fiilis, pelaajat haluavat pelata Realille. Mutta come on pojat, tämä ei ole mahdollista.

Valakari korosti, että kyse oli ensisijaisesti asenteesta.

– Kun menet pelaamaan jalkapalloa ja laitat tuon valkoisen paidan päälle, kyllä siellä joku kunnia täytyy olla.

– En voi käsittää. Kun katson tuota, jalkapallon abc:t... ei ole mitään. Tämä ei ole pelihomma, se on tuolla päässä.

Valakari otti erikseen kiinni myös Realin puolustukseen, jossa oli Shakhtarin hyödynnettävänä "hirveitä tiloja". Topparit pelasivat ylempänä kuin laitapakit, Realilla oli kuin kaksi puolustuslinjaa.

– Tämä ei ole mahdollista. Tämä on täysin henkinen homma, Valakari paalutti.

Maailman suurimpiin jalkapallojätteihin lukeutuva Real Madrid oli vasta viikonloppuna kärsinyt Espanjan liigassa 0–1-kotitappion sarjanousija Cadizille. Seuraavaksi Real kohtaa klassikko-ottelussa La Ligassa lauantaina vieraissa FC Barcelonan.

Lue myös:

    Uusimmat