Barcelonassa pelataan tänään ottelu, jossa panoksena on La Ligan mestaruuden lisäksi valmentajien työpaikat: "Järkyttävän upea peli"

La Ligan kiivas mestaruustaisto saavuttaa uuden kliimaksinsa tänä viikonloppuna, kun sarjakärki Atlético Madrid saapuu FC Barcelonan vieraaksi Camp Noulle, ja Real Madrid isännöi Sevillaa.

Viikonlopun henkinen pääpeli on lauantaina kello 17.15 alkaen pelattava ottelu, jossa FC Barcelona isännöi kahden pisteen erolla sarjaa johtavaa Atléticoa.

Ottelun C Moressa selostava Tuomas Virkkunen odottaa kohtaamista vesi kielellä.

– Atlético johtaa sarjaa tällä hetkellä, ja mä olen pitänyt Barcelonaa jo useiden viikkojen ajan kaikkein vahvimpana mestarisuosikkina, joten tämä on koko loppukauden isoin peli. Se tulee määrittämään aika vahvasti mestaruusjahtia, Virkkunen linjaa.

Asetelmat ottelussa ovat kihelmöivän mielenkiintoiset. Toisaalta Atlético johtaa sarjaa, mutta pelillisesti se ei ole näyttänyt mestarin elkeitä etenkään vuoden 2021 puolella. Sen etumatka muihin on kutistunut parhaimmillaan kymmenestä nykyiseen kahteen pisteeseen.

– Me voidaan puhua siitä, onko tämä kaikkien aikojen sulaminen Atléticolta, jos se tämän mestaruuden menettää. Sillä oli tammikuun lopussa kymmenen pisteen johto ja vielä peli vähemmän pelattuna. Se on järkyttävän paljon, Virkkunen huomauttaa.

– Mutta mulle tämä kausi on kuitenkin ollut sellainen, jossa Atléticolla on pienistä hyökkäyspelaamiseen tehdyistä muutoksista huolimatta ollut aika onnekas. Se on saanut käännettyä useita otteluita joko vastustajan epäonnella tai sillä, että erittäin kiistanalaiset tilanteet ovat ratkenneet sille suotuisasti. Ottamatta Diego Simeonelta mitään pois, koko kauden suoritusvarmuus ei ole Atléticolla ollut niin hyvää kuin sarjataulukko tällä hetkellä näyttää.

Barcelonan asemaa suosikkina Virkkunen perustelee Ronald Koemanin ryhmän viime aikoina nähdyllä dynaamisella otteella.

– Maalaisjärki sanoo, että Barcelona tulee pitämään palloa tosi paljon, koska Koemanin ryhmän pelaamisessa on ollut hyvä vire. Peli on soljunut ja siinä on ollut tempoa. Siinä on vastustajan vaikea pysyä mukana. Se on näyttänyt vanhalta, hyvältä Barcelonalta, jonka peliä on ollut kiva seurata. Pysyykö tämän hetken Atlético siinä vauhdissa mukana? Nyt jaksaisin uskoa, että tämä peli sytyttää Barcelonan ihan parhaimpaansa, ja jos niin käy, en jaksa uskoa, että Atlético pysyy siinä mukana. Sen puolustaminen ei kuitenkaan ole ollut sillä tasolla kuin se joskus on parhaimmillaan ollut, Virkkunen ennakoi.

Pallit heiluvat

Samaan aikaan, kun Atlético ja Barcelona taistelevat kiivaasti mestaruudesta, kummankin joukkueen päävalmentajan asema on kyseenalaistettu espanjalaislehdistössä. Barcelonan puheenjohtajan Joan Laportan on kerrottu jo kysyneen seuralegenda Xavin kiinnostusta Koemanin korvaajaksi. Lionel Messin jälleen parhaaseen peli-iloon virittänyttä 58-vuotiasta hollantilaista voi kuitenkin olla mahdotonta potkia ulos seurasta, jos hän saa cupmestaruuden jatkoksi vielä La Ligan mestaruuden ensimmäisenä vuonnaan Blaugranan peräsimessä.

Diego Simeonen puolesta puhuu vain sarjataulukko, sillä aiemmin pelottomasta ja uhmakkaasta El Cholosta on keväällä nähty vain halju, anteeksipyytelevä light-versio, jonka joukkue on tuntunut puristavan liian kovaa kiinni liigajohdostaan. Käsi tärisee.

– Järkyttävän upea peli tulee olemaan. Panokset ovat mielettömät tällä hetkellä, Virkkunen maiskuttelee.

Suárez palaa Camp Noulle

Oma erityinen mausteensa ottelussa on sillä, että Atléticossa 19 maalia tällä kaudella paukuttanut Luis Suárez saapuu Camp Noulle ensimmäistä kertaa lähtönsä jälkeen. Uruguylaishyökkääjä ehti ennen yllättäviä lähtöpassejaan nousta FC Barcelonan seurahistorian kolmanneksi parhaaksi maalintekijäksi.

– Jälleen kerran on sääli, että tässäkään ottelussa ei nähdä katsojia stadionilla, sillä sen verran upeat standing ovationit olisivat varmasti luvassa, Virkkunen harmittelee.

Suárez ei pääse kohtaamaan hänen uransa Barcelonassa yhdellä puhelinsoitolla katkaissutta Koemania ainakaan välittömästi ottelun yhteydessä, sillä Barcelona-luotsi kärsii lauantaina Atléticoa vastaan kahden ottelun mittaista toimitsijakieltoaan.

– Siitä tulee outoa Suárezille mutta myös meidän pelaajillemme, koska hän pelasi niin pitkään Barcan riveissä (2014–2020). Mutta me olemme kaikki kuitenkin ammattilaisia, Koeman totesi viileästi ottelun alla.

Atlético johtaa sarjaa 76 pisteellään. FC Barcelona ja Real Madrid ovat kahden pisteen päässä 74 pisteessä. Sevilla elättelee ohuita mestaruussaumojaan 70 pisteen saldollaan.

La Ligan superviikonlopun loppuhuipentuma onkin Real Madridin ja Sevillan välinen ottelu, jossa Mestarien liigassa keskiviikkona siipeensä saanut Zinedine Zidanen Los Blancos yrittää pysyä arkkivihollistensa mukana mestaruustaistossa.

Barcelona–Atlético Madrid lauantaina kello 17.15

Real Madrid–Sevilla sunnuntaina kello 22.00.

C More Sport 1 ja C Moren suoratoistopalvelu näyttävät ottelut suorana.

Lue myös:

    Uusimmat