Real Madrid vailla suuntaa – Sami Hyypiä pohti syyllisiä: "Pitäisi katsoa peiliin"

1:47
C Moren asiantuntijat Simo Valakari ja Sami Hyypiä analysoivat, mikä Real Madridilla mättää.

Zinedine Zidanen asema Real Madridin päävalmentajana nousi jälleen vahvasti tapetille, kun jättiseura hävisi jalkapallon Mestarien liigassa jälleen Shahtar Donetskia ja valahti lohkokolmoseksi ennen päätöskierrosta. C Moren asiantuntija Simo Valakari kritisoi Real Madridia löyhästä pelitavasta, kun taas Sami Hyypiä käänsi huomion Real Madridin pelaajiin.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Morella

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Shahtar Donetsk oli aiemmin lyönyt Real Madridin yllättäen vieraissa 3–2, ja nyt tiistaina seurasi 2–0-kotivoitto. Shahtar teki tiistain molemmat osumansa toisella jaksolla ja voitti pelitapahtumiin nähden Simo Valakarinkin mukaan ansaitusti.

– Kyllähän tämä kertoo, että jokin siellä Realissa ei ole ihan oikein. Peli ailahtelee niin laidasta laitaan, Valakari sanoi.

Realin pelaamisesta on ollut vaikea havaita toisteisuutta, selkeää peli-identiteettiä.

– Pelaajat pelaavat, tulee vähän loukkaantumisia ja vähän vaihtoja. Ei ole sitä jatkuvuutta, tiettyä pelitapaa, jolla pelata.

– Yksilöt yrittävät ratkaista pelejä. Ja kun pelataan Shahtarin hyvin organisoitua joukkuetta vastaan ja ollaan vähän hajalla, Shahtarilla on tarpeeksi hyviä pelaajia, jotka pystyvät murtamaan puolustusmuurin, Valakari niputti.

Peili

Kysymys kuuluu: onko mestaruuksia aiemmin voittanut Zidane oikea mies jatkamaan Realin puikoissa? Hänen asemansa on romahtanut ailahtelevien otteiden myötä, mutta Hyypiä korosti omassa analyysissään pelaajien roolia.

– Pelaajien pitäisi katsoa myös peiliin, Hyypiä sanoi. 

Hyypiä katsoo "yhden ison johtajan" puuttuvan Realin pelaajistosta. Hän nosti esiin sivussa loukkaantuneena olevan puolustaja Dani Carvajalin merkityksen.

– Hän on hyväasenteinen pelaaja ja antaa esimerkillään muille puhtia.

– Ei tämä ole pelkästään Zidanen vika. Ei minun mielestäni tällä tasolla enää valmentajan pidä kaikkia pelaajia motivoida pelaamaan jotain pienempiä joukkueita vastaan, Hyypiä sanoi.

Borussia Mönchengladbach johtaa B-lohkoa kahdeksalla pisteellään ennen ensi viikon päätöskierrosta. Shahtar Donetsk ja Real Madrid ovat pisteen päässä, ja Shahtar näistä kiinni kakkossijassa keskinäisten otteluiden turvin. Interillä on viisi pinnaa.

Lohkon päätöspeleinä mitellään ensi viikon keskiviikkona ottelut Real Madrid – Mönchengladbach ja Inter – Shahtar Donetsk. Tappiolla Real Madrid jäisi varmasti ulos Mestarien liigan pudotuspeleistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja