Tuomas Enbuske muistelee Joonas Loiria – kertoo tältä saamastaan arvokkaasta avusta: "En silloin halunnut tätä julkisuuteen heti, mutta nyt haluan"

Tuomas Enbuske kertoo sosiaalisessa mediassa saaneensa edesmenneeltä Joonas Loirilta apua, kun hänen poikaansa kiusattiin esikoulussa. 

Viihdetaiteilija Vesa-Matti Loirin, 74, poika Joonas Loiri on menehtynyt. Tieto yllättävästä kuolemasta tuli myöhään keskiviikkona 29. toukokuuta. Loiri oli kuollessaan 37-vuotias. 

Juontaja-toimittaja Tuomas Enbuske julkaisi torstaina 30. toukokuuta Instagram-tilillään oman muistelunsa Joonas Loirista. Enbuske kertoo saaneensa Loirilta apua, kun hänen Uno-poikaansa kiusattiin esikoulussa nimensä takia. Enbusken mukaan poikaa kutsuttiin etunimensä takia Uuno Turhapuroksi. 

– Juttelin tästä Joonas Loirin kanssa. Ja Joonas ymmärsi heti, koska häntä oli kiusattu koulussa, Enbuske kertoo päivityksessään. 

Loiri oli kuvannut Enbuskelle videon, jossa hänen isänsä eli oikea Uuno Turhapuro kertoo, miksei Unoa tai ketään muutakaan saa kiusata. Videolla Vesa-Matti Loiri kertoo omien lastensa nimistä ja lähettää terveisensä kiusaajille todeten, että kaikenlainen kiusaaminen on todella väärin.  


– En silloin halunnut tätä julkisuuteen heti, mutta nyt haluan. Sillä haluan kertoa miten sydämellinen ihminen Joonas oli. Juttelimme usein Joonaksen kanssa maailmasta herkästi ja suoraan. Ilman mitään äijäilyn esittämistä, Enbuske jatkaa päivitystään. 

– Tässä video, jonka Joonas Loiri kuvasi pojalleni Unolle. Eikä Unoa sen jälkeen ole kiusattu. Kiitos.

Vesa-Matti Loiri on kohdannut elämässään runsaasti menetyksiä. Loirin toinen vaimo Mona Loiri kuoli vuonna 1977 auto-onnettomuudessa. Parin poika Jani kuoli 21-vuotiaana vuonna 1994. Jani kuoli auto-onnettomuudessa äitinsä tavoin.

Lue myös:

    Uusimmat