Tuomariston tutkittavaksi joutunut Lewis Hamilton avasi aika-ajojen kohutilannetta – "Näin vain ison pölypilven"

Lewis Hamilton meinasi joutua kärsijän rooliin, kun paalupaikasta hänen kanssaan taistellut Valtteri Bottas ajautui hiekalle brittikuljettajan edestä.

Aika-ajon päätösosion viimeisillä hetkillä riitti dramatiikkaa, kun kärkiajan ensimmäisillä vedoilla paukuttanut Bottas ajautui hietikolle. Takana ajava Hamilton ei kuitenkaan häkeltynyt tilanteesta, vaan pystyi ajamaan nopean kierroksensa normaalisti loppuun.

– Ei siinä ollut mitään hämmentävää. Kun tulin nelosmutkaan, näin vain ison pölypilven. En tiennyt, missä auto oli. Näin, että Valtteri oli tulossa takaisin radalle, Hamilton kertaa.

– Onneksi se ei vaikuttanut kierrokseeni, ja pidimme molemmat sijoituksemme, Hamilton jatkaa Bottaksen virheen summaamista.

Mercedes-kaksikon takana omaa kierrostaan ajaneen Daniel Ricciardon kierros meni pipariksi Bottaksen suuren ajovirheen aiheuttamien keltaisten lippujen myötä. Aivan Bottaksen kannassa ajanut Hamilton ehti keltaisten lippujen alta täpärästi. Hamilton joutui kuitenkin tuomariston syyniin keltaisten lippujen laiminlyönnistä.

– En nähnyt keltaisia lippuja, Hamilton sanoo.

Hamilton selvisi tilanteesta lopulta ilman jatkotoimenpiteitä. Tuomaristo katsoi videotallenteelta, että Hamiltonin ohittaessa tapahtumapaikan, valotaulut näyttivät sekä keltaista että vihreää valoa.

Lue myös:

    Uusimmat