Kirpakat syysilmat virittävät mielemme keräämään ympärillemme lämpöä. On mukava pukeutua villapaitaan, sytyttää kynttilöitä ja nauttia lämmittävää ruokaa. Reippaan ulkoilun jälkeen on nautinnollista nuuhkia keittiöstä kantautuvia lihapadan tuoksuja. Pitkään hautunut sopivasti maustettu liha on pehmeää ja suussa sulavaa.
Lihapadat sopivat niin arki- kuin juhlaruuiksi. Pataa kannattaa valmistaa kerralla reilusti, monet padat vain paranevat uudelleen lämmitettäessä. Haudutettavaan lihapataan kannattaa valita sidekudospitoisia, pitkää hauduttamista vaativia paloja, esimerkiksi naudan lapaa, etuselkää tai rintaa. Nopeasti kypsyvät kasvikset kannattaa lisätä pataan vasta kypsennyksen loppuvaiheessa, jotta ne ovat kypsiä, mutta eivät soseutuneita.
Kunnon lihapata maistuu kaikille! Padan lisäkkeeksi sopivat perunat, riisi tai couscous.
Syyspata
4:lle